Preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Costel Alexe, a anunţat în cadrul unei conferinţe de presă, că Spitalul de Boli Infecţioase „Sfânta Parascheva” din Iaşi are manager nou.

Potrivit declaraţiilor preşedintelui Consiliului Judeţean Iaşi, noul manager al Spitalului de Boli Infecţioase este doctorul Florin Roşu, şeful AŢI al spitalului şi coordonatorul Spitalului Mobil de la Leţcani. Medicul Florin Roșu este originar din Suceava, acesta absolvind cursurile Școlii Generale Nr. 1 Suceava și Liceul Teoretic „Ștefan cel Mare” Suceava. Trebuie precizat că Florin Roșu este medic primar din 2018, an în care şi-a obţinut şi diploma de doctor în ştiinţe medicale și este şef de lucrări la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Gr. T. Popa” din Iaşi. 

Odată cu numirea, medicului anestezist Florin Roşu i-a fost înmânat şi Ordinul Meritul Sanitar. Distincţia a fost acordată în semn de recunoaştere a eforturilor depuse de echipa medicală de la Spitalul de Boli Infecţioase în lupta pentru combaterea şi prevenirea infectării cu SARS-CoV-2.

„Prin dispoziţia Consiliului Judeţean, mulţumind încă o dată întregii echipe de la Spitalul de Boli Infecţioase Sf Parascheva pentru tot ceea ce au făcut în această perioadă cu rezultate remarcabile nu doar pentru judeţul nostru, salvând vieţi, oferim acest ordin, Meritul Sanitar, Spitalului de Boli Infecţioase şi tuturor cadrelor medicale şi sanitare. Domnule doctor Florin Roşu, vi-l ofer dumneavoastră, odată cu mandatul de a conduce Spitalul de Boli Infecţioase. Dr. Florin Roşu este şeful Secţiei de AŢI din cadrul Spitalului de Boli Infecţioase. Este cel care împreună cu echipa medicală a făcut minuni cu acea improvizaţie de spital de la Leţcani, salvând vieţi”, a declarat Costel Alexe.

Dr Florin Roşu a fost numit în această funcţie după ce fostul manager, Carmen Dorobăț, a primit interdicţia de a mai deţine funcţii de conducere şi să predea în mediul universitar de stat sau privat, după ce a fost condamnată într-un dosar de luare de mită din 2015, pe când era profesor la UMF Iaşi.

„Sunt anumite deficienţe. Sunt departamente care nu funcţionează aşa cum ne-am dori. Sunt sigur că în cel mai scurt timp le vom operaţionaliza. E vorba de departamentul Juridic, Departamentul Achiziţii şi o parte din Departamentul Resurse Umane”, a răspuns noul manager al Spitalului de Boli Infecţioase.

 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.