Ministrul Afacerilor Externe de la București, Teodor Meleșcanu, le taie avântul unioniștilor, susținând că declarațiile privind unirea dintre România și Republica Moldova sunt fără valoare juridică.

Guvernantul a afirmat sâmbătă la Ploieşti că declaraţiile de unire dintre România şi Republica Moldova, adoptate de mai multe localităţi din cele două ţări, sunt „expresia unei dorinţe”, dar nu au valoare juridică şi nici nu afectează relaţile dintre cele două state.

„Din punctul meu de vedere, declaraţiile privind unirea pe care le-au adoptat mai multe municipalităţi sau conduceri de comune sunt de fapt expresia dorinţei de a fi mult mai aproape de România. Ele nu au valoare juridică, sunt expresia unei dorinţe pe care o înţelegem şi pe care o respectăm. (…) Ele nu au niciun fel de valoare juridică şi nu afectează în niciun fel relaţiile noastre cu Republica Moldova”, a spus Meleşcanu.

Ministrul a adăugat că există un respect deosebit pentru ceea ce face România pentru a sprijini Republica Moldova.

„Vreau să vă asigur că (…) există un respect deosebit şi mulţumiri calde pentru tot ceea ce face România în sprijinirea Republicii Moldova. Există o diferenţă de viziune între preşedintele Dodon, care este mai degrabă preocupat de orientarea Republicii Moldova spre spaţiul estic şi de majoritatea guvernamentală şi de majoritatea parlamentară care susţin ideea drumului european al Republicii Moldova, idee în care România contribuie foarte substanţial”, a mai declarat Teodor Meleşcanu.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.