Datorită unui proiect de hotărâre inițiat de primarul comunei Poiana Stampei, Viluț Mezdrea, Casa de Cultură din comună va purta de acum înainte numele fostului primar, Elisei Todașcă.

Primarul comunei a declarat că această decizie este normală dacă ar fi să amintim doar câteva dintre meritele pe care le-a avut, de-a lungul timpului, acest om, în dezvoltarea comunei Poiana Stampei.

Elisei Todașcă a fost un model pentru mulți dintre noi, iar pentru ceea ce a reușit să facă pentru comunitatea noastră merită ca măcar acest obiectiv să îi poarte numele. Fiind ani la rând la cârma comunei Poiana Stampei, Elisei Todașcă a  reușit să realizeze unele obiective, care au înfrumusețat localitatea noastră, care face parte din cele mai frumoase sate românești, cu certificat de atestare, o mare mândrie pentru toți fiii localității Poiana Stampei. Decesul domnului Elisei Todașcă, din luna ianuarie a acestui an, a lăsat în urmă tristețe și lacrimi pentru toți locuitorii comunei Poiana Stampei, dar și pentru toți cei care l-au cunoscut. Astfel, în semn de respect și pentru ca numele lui să nu fie uitat, Casa de Cultură din centrul comunei va purta numele său”, a declarat primarul comunei, Viluț Mezdrea.

STRADA „MIHAI NEGREA”

De asemenea, edilul din Poiana Stampei a propus și ca un drum comunal din imediata apropiere a Mănăstirii Podu Coșnei, comuna Poiana Stampei, să poarte numele părintelui Mihai Negrea, având în vedere aportul major pe care l-a avut asupra comunității.

„Drumul comunal la care ne referim este un drum pietruit care se află în partea de nord a comunei Poiana Stampei, în zona Podu Coșnei, fiind primul drum la dreapta, situat la imediata intrare în comuna Poiana Stampei dinspre Vatra Dornei. În semn de prețuire pentru ceea ce a reprezentat părintele Mihai Negrea și în amintirea sa, am propus ca drumul comunal descris mai sus să poarte denumirea de «Str. Mihai Negrea»”, a declarat Viluț Mezdrea, primarul comunei Poiana Stampei. 

Părintele Mihai Negrea a sosit la Mănăstirea Podu Coșnei în anul 2006, iar de-a lungul timpului acesta s-a remarcat și ca preot, dar și ca un bun administrator. În anul 2014 acesta a primit din partea primarului Viluț Mezdrea și titlul de „Cetățean de Onoare” al comunei Poiana Stampei.