Un neica-nimeni: Ion Drăgușanul

Drăgușanul, alarmat că-i iese potlogăria la iveală, şmecherul vag alfabetizat în pseudo-derogări de studii superioare, care şi-a însuşit sau doar şantajează ca să-şi însuşească miliarde grele din banul public, din impozitele dumneavoastră urmând să-şi facă el pârţa-pensie şi fleoşc statuie, se dă, la noi, minţind cu neruşinare în fiţuica lui de perete dragușanul.ro (cică am fi oamenii serviciilor care am făcut spionaj și trădare – cu aşa “om al lor”, statul nu mai are nevoie de duşmani; că am fi luat bani de la CJ-ul lui Flutur – ne confundă cu ce vede în oglindă; că am ataca mult prea agresiv “impostorii și ziariștii” – aiurea, tu nu ești jurnalist, nenorocitule!). Nu avem de ce răspunde tâmpeniilor, pentru că, dacă am fi comis, vreodată, o singură incorectitudine, de mult ne-ar fi înghiţit justiția şi mistuit PDL, PSD, PNL şi tot neamul lor, prin pârghiile politice ancorate în procuratură. Şi ne m-ai acuză târtanul, printre rânduri, de prejudicii aduse naţiei române, considerând asta, probabil, denunţarea furtului de bani publici de la Centrul Cultural Bucovina și Consiliul Județean Suceava. Pigmeiul confundă dragostea de neam şi ţară, care se manifestă și prin memorie și recuperare de cultură contrafăcută, cu omagierea ălorlalţi pigmei, cei care, profitând de somul naţiunii, pun în practică politicească majoritatea coşmarelor de fiecare zi.

foto site dragusanul1

Un neica-nimeni: Ion Drăgușanul

Ne şi ameninţă, ne şi şantajează ne-jurnalistul care se nutrește, direct, din banii CJ și CCB, și indirect din ai noștri, sperând că o să ne apuce năbădăile. Din “Tabloidul urii”, ”psihopați” și ”Borfașii LIVE” nu ne scoate, deşi ne plac la nebunie aceste glorioase porecle (scriem şi un roman, cu titlul ”Mercenarul Negru vs Borfașii Live – Reloaded”, ce va continua un alt roman al lui), porecle pe care le-au născocit un humorean și un clujean ratat şi, tocmai de aceea, pripăşiți la concertele din Suceava, la comanda lui Gheorghe Flutur (pe când eram parteneri la un ”Fond de Garantare”) şi asumată, ca semnătură fotografică, de jurnalistul Tibi Cosovan, pentru o facilitate (l-am şi felicitat, atunci, pentru inspiraţia de a semna şi lua ceva din visteria nerozilor statului).

Şi se întreabă pigmeiul (retoric), cum de am ajuns noi jurnaliști (nu-i adevărat, tot oameni am rămas, dar Ministerul Omeniei și Cultelor ne-a oferit o dispensă, pentru că, vorba lui Dinu Săraru, “noi nu avem carte, noi avem cărţi”, adunate și în ziare, dar și în baza unui CV, cu care, datorită atentatorilor la pleaşca publică, în sfârşit putem să ne şi lăudăm). Dar înainte de a pune în pagină doar o parte dintre făptuirile noastre, vrem să-l asigurăm pe necolegul mercenar negru că înţarcă Bălaia şi că, până ce va înţărca, vom sta cu tunurile pregătite, gata să ne războim cu toţi cei care mânuiesc aiurea banul public. Că nu lucrăm “la stat – la statul degeaba” – şi cine ar fi mai îndreptăţiți decât noi, prin fapte, să lucrăm într-o instituţie de presă? – nu înseamnă o îngrădire a libertăţii de exprimare, iar acest site de presă a săvârşit mai multe recuperări de memorie prin content mediatic decât toate ”cărțile” de incultură ale Drăgușanilor, la un loc. Prin urmare, când vedem risipă de miliarde pentru pseudo-cărți și evenimente culturale ale plozilor sau pentru ca pleava submediocrităţii sucevene să-şi facă pârţa-carte, fleoşc statuie, luăm foc. Şi punem mâna pe bardă, ca să apărăm ceea ce este mai important la acest popor: demnitatea memoriei adevărate şi, deci, demnitatea culturii bucovinene, dar și onoarea presei sucevene în care ocupăm un loc de ”tabloid”, în baza următoarelor îndreptăţiri:

Curriculum vitae:

ZIAR, TV, Presă ELECTRONICĂ și de INVESTIGAȚII, toate ale Bukowinei zilelor noastre

cv MEDIA SVL

C O N C L U Z I E: Nici dacă ar trăi o sută de vieţi, incultul ne-jurnalist care încearcă jefuirea banului public prin pârţa-carte, feoşc statuie, nu ar izbuti să citească, din cărţile lumii, măcar atâta câte am scris noi pe acest site, fără a deconta bani publici ai CJ Suceava. De proiectele pentru calitatea vieții noastre (realizate în 2 ani și 10 luni de activitate legislativă județeană)  şi de celelalte înfăptuiri – nepublice – realizate în slujba românilor – și implicit pentru binele unui impostor ordinar (realizate în cei cca. 20 de ani de activitate în câmpul muncii – mai avem peste 90.000 de articole de presă – şi nu le-am găsit acolo unde caută impostorul biştari publici!) am uitat să menţionăm (CV-ul e vechi, neactualizat și nu e atotcuprinzător), dar nu-i bai, pentru că, oricum, noi, am făcut prea mult, prea peste puterile unor oameni, în doar câțiva ani de viaţă.

Articolul de până aici a fost o replică fidelă a ”capodoperei” lui Ion Drăgușanul Mercenarul Negru vs borfaşii live Click AICI!, doar că, abia acum, avem personajele corecte.

Dacă realizările nepublice nu pot fi trântite într-un ”tabloid al urii”, arătăm doar câteva din înfătuirile ce au fost realizate, și de Noi (nu doar de Eu, Andy și atât – precum își însușește totul Drăgușanul – deși realizările impostorului sunt în baza Fișei de post pentru care a fost remunerat substanțial de statul român, lună de lună, prin derogări salariale obținute cu opere fake; deci și valoarea pensiei sale va fi tot un fake), în doar 2 ani și 10 luni de activitate legislativă județeană.

Așadar, contează proiectele pentru calitatea vieții noastre, de zi cu zi, și ce lăsăm urmașilor, nu cărțile lipsite de valoare culturală și publicate cu mulți bani publici, obținuți ilegal, neadecvate și necitite de nimeni, pentru că sunt copy-paste-uri de pe internet sau după documente deja existente și nepierdute niciodată din Arhivele Naționale. Deci, în doar câteva exemple, comparativ, între Drăgușanul și Noi, care ”înfăptuiri” credeți că sunt mai importante pentru eternitate?

 • scormonitul prin arhivele internetului  sau  urgențele neurovasculare;
 • plagiatul de pe Net   sau   bazele operaționale de stingere a incendiilor;
 • popularizarea șanțului de apărare al Cetății de Scaun cu tineri beți și drogați care execută reprize de pogo-pogo  sau   reabilitarea Cetății de Scaun și a Muzeului de istorie;
 • chermezele after–eveniment de lansare a unor cărți plagiate  sau   turnul de control și sistemul de balizaj pe timp de ceață al Aeroportului;
 • deranjarea morților din cripte  sau   secția de terapie intensivă și centrele de recuperare medicală;
 • … ș.a.m.d.

Rețineți că sunt și alte ÎNFĂPTUIRI (tot comune, și prin aportul multor oameni inteligenți și cu studii multe…!) în cei aproape 20 de ani de activitate în câmpul muncii, însă aceste înfăptuiri nu sunt publice!

Și pentru că, după preambulul de 1,5 luni al investigației noastre vom trece la lucruri și mai serioase…, dar și pentru că este o modă între inculții Sucevei (…precum suntem și noi dealtfel) să se alăture valorilor culturale și să se laude cu ce nu-i creația lor, iată o colecție, doar a noastră, personală, unică, ieșită din mâna Maestrului Radu Bercea, bineînțeles, doar pentru noi… O găsiți, sau ați văzut-o deja, în original, color, expusă (peste 100 tablouri), la loc de cinste, în sediile Redacțiilor noastre:

ion dragusanul 38.3

Maestrul Radu Bercea, 2014

Surprize culturale, veți mai avea…

Într-un alt registru, iată și epigrama, poate ghicitoarea, de azi:

Portret de pelasg ars

”Un aspect rufos, jigărit,
De cal țigănesc mort și prăjit,
Capul – o fesă scofâlcită
Uitată la soare neacoperită.”

ion dragusanul 38.7.1

Drept la replică: În loc de scuze publice, impostorul continuă cu negarea evidentului, sociopatia și acțiunile repetate în justiție…

În aceast caz, reiterăm invitația noastră pentru o emisiune transmisă LIVE, pentru a vă susține punctele de vedere și a ”avea unde vă plânge…”, conform mai sus. Asta până la înfățișarea în fața justiției… Nu v-ați săturat de făcut plângeri în ultimii 5 ani? Doar știți că se întorc… ca un bumerang, iar pasivul se moștenește de către copii, odată cu acceptul pentru activ…

ion dragusanul 37.5

Atunci când vă apucă mila ori lehamitea, amintiți-vă, vă rugăm frumos, de  politically correct și atacurile suburbane la adresa unor doamne, domni, ierarhi bisericești, instituții, simboluri naționale – Click AICI!. O listă ce se va actualiza pe parcursul investigațiilor noastre!

ion dragusanul 38.6

Alăturarea de Cantemir, Noica, Cioran, Eliade. Sociopatie se cheamă!

În glumă, stimate domn… poți vorbi de recuperare, poate chiar de propria recuperare mintală, te poți așeza lângă Cantemir, Noica, Cioran, Eliade, te poți crede bucovinean din Merenii de Salcea, te poți crede util culturii române, chiar necesar instituțiilor publice, și așa mai departe…

→ Reamintim că articolele din rubrica ”Bukowina lui Invers” a Ziarul Dukatul Bukowina nu se adresează tuturor inculților și impostorilor, drept urmare vă invităm să părăsiți site-ul imediat ce începeți să constatați că sunteți manipulați ori vă izbiți frontal de un material prea minor pentru Dvs. Vă recomandăm să nu vă stricați calitatea vieții cu noi!

Pentru cei care cred că suntem niște impostori mediatici Click AICI!, pigmei ne-jurnalişti care se nutresc cu banii altora, şmecheri vag alfabetizaţi în pseudo-studii superioare, slugoi nepricopsiți, ratați ai Sucevei ori pleava submediocrităţii sucevene, și vor să pună mâna pe bardă, deranjați fiind, de ceea ce apare pe un amărât de site pe care nu-l citește nimeni Click AICI!, vă informăm:

 • Ziarul Ducatul Bukowina (departament distinct – cu personalitate juridică – a SuceavaLIVE) invită toate persoanele care apar în materialele noastre de investigații să trimită un drept la replică ori puncte de vedere la sediul redacției sau pe adresa de mail ducatulbukowina@gmail.com în cazul în care consideră că anumite aspecte referitoare la domniile lor nu sunt adevărate ori conforme cu realitatea.
 • Pentru încurajarea și stimularea schimbului de opinii cu persoanele supuse investigațiilor noastre jurnalistice, vă anunțăm pe această cale că, dacă considerați necesar a avea un drept la replică transmis live, ne-am rezervat și spațiu de emisie la un post regional de televiziune, în zilele de luni și joi în intervalul orar 20,00-21,30. În cadrul acestor emisiuni dedicate anchetelor noastre va participa, pe lângă moderator, și un reporter al Ziarul Ducatul Bukowina.
 • Telefon contact ZDB pentru programări în emisiuni: +40750.838.231

 

Fiți cu ochii pe Noi, pentru că noi vi-i deschidem!

unii citesc și adorm.

alții citesc și se trezesc…

Cu sprijinul: Mugur Ciumică, Marian Theresia Augusta

…și colectivul tehnic al Ziarului Ducatu’ Bukowina LIKE!

lista autori Bukowina lui Invers

siglă autori Bukowina lui Invers

Preluare ZDB: https://ducatulbukowina.ro/mercenarul-negru-dragusanul-vs-borfasii-live/

Notă: toate articolele semnate G.B. și Ducatul Bukowina sunt proprietatea ZDB (Ziarul Ducatul Bukowina) fiind preluate de SuceavaLIVE

25 Responses

 1. Tuca

  Bună țeapa dată acestui impostor. Si la aia cu poezia lui în miez de noapte…🤫 Ăsta e nerecuperabil, e incurabil de prost

  Răspunde
 2. Fix pix

  JUSTIȚIA VA SUGE TOT DIN EL. PACAT DE MOSTERIREA PASIVELOR DE CĂTRE ALȚI. AFARĂ CU CORUPȚII DIN FUNCTII PUBLICE

  Răspunde
 3. Socola

  Doamne ce mizerabil chiar el a scris mizeriile astea. Si cum se mai vaită că e o victimă! Ce mizerabil de om! Merită trântit de să-i sară cultura din buzunare!

  Răspunde
  • Corina

   Pardon! Mizer-abil…
   Și să-i sară cultura din kur, că așa se cheamă capul lui. El este omul cu doi Kur!

   Răspunde
 4. Mansarda

  Azi sunt Moșii de iarnă,
  poate mai faceți o pomană.
  Capul – o fesă scofâlcită
  Restul – oleacă prăjită
  Ghici, cine-i jigărită?

  Răspunde
 5. Gb

  Domle’ cică arde nu doar kuru’ unora ci și capul CJ, mansarda în care era etajul 3 al CJ.
  În mansardă erau actele de la Patrimoniul județului Suceava, fosta D.A.D.P.P Suceava (Directia de Administrare a Domeniului Public și Privat a jud. SV).
  Focul a izbucnit de la lucrarea lui Flutur cu vestita Sală a Unirii.
  În toată viața să politică, Flutur și-a făcut notorietate și bani din Calamități (gripe aviare, inundații, torenți, incendii, etc).

  Răspunde
 6. Paul L.

  Domnului Ionică:

  Tu n-ai făcut cărți și cultură,
  Ci bani – în orice conjunctură,
  Ai jecmănit prin șantaj șu cu ură
  Bugete și buzunare, scursură!

  Răspunde
  • gicu m

   Poporu, iată, îi dedică
   Frumoase catrene lui Ionică.
   Procurorii nu vor fi mai prejos,
   Vor veni și ei cu ceva frumos.

   Răspunde
   • Paul L.

    Un asemenea recuperator
    Merită laude de procuror
    Și va fi cert omagiat
    Cu-a lui cultură de kkat.

 7. MAIA S

  ORIBIL ARTICOL. CUM PUTETI SCRIE ASA CEVA? DL DRAGUSANUL ESTE CEL MAI MARE OM DE CULTURA DIN JUDETUL NOSTRU. ESTE O SOMITATE PE LANGA VOI. RUSINE SUCEAVALIFE

  Răspunde
 8. Corina

  DEX: ”SOMITÁTE, somități, s. f. Persoană de mare prestigiu, autoritate necontestată într-un anumit domeniu de activitate. – Din fr. sommité.” În fr. din lat., în rudit cu ”suma” și înseamnă vârf, pisc, culme…
  Să mai judecăm un pic și ca bărbații lucrurile, nu numai sub tulpan ori sub nume de femeie. Este adevărat că acest domn are în el ceva de clășcă rea și de scroafă cu purcei.

  Răspunde
 9. Comitete și comiții

  În capitala unui judeţ de munte, în zilele noastre, după un somn prelung

  ACTUL I
  (O anticameră bine mobilată. Uşă în fund cu două ferestre mari de laturi. La dreapta, în planul din fund o uşă, la stânga altă uşă, în planul din faţă. În stânga, planul întâi, canapea şi un fotoliu.)

  SCENA I
  Tipătescu, puţin agitat, se plimbă cu „Răcnetul Carpaţilor” în mână; e în haine de odaie; Pristanda: în picioare, mai spre uşă, stă rezemat în sabie

  Tipătescu: (terminând de citit o frază din jurnal) „… Ruşine pentru oraşul nostru să tremure în faţa unui om!… Ruşine pentru guvernul vitreg, care dă unul din cele mai frumoase judeţe ale României pradă în ghearele unui vampir!…” (indignat.) Eu vampir, ‘ai?…

  Răspunde
 10. Beni

  „Important este ca Președintele Consiliului Județean Suceava și Prefectul să-și poată continua cariera politică, altfel clădirea Palatului Administrativ era doar o biată urmă în patrimoniul cultural al județului.

  Și toate cu prefect expert în conservare 🙁 evident că a patrimoniului politic. Vinovată e clădirea că tace!”

  Răspunde
 11. Neuc

  …arde ceva în fiecare zi! mie îmi arde inima de dor de carți de tarok, de șeptică m-am săturat

  Răspunde

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.