“Orice om prost este o gratie / Ah, ce abundență de colivii…”
(Nichita Stănescu, prieten de pahar și katamaran cu luceafărul din Vulcan, Ion Drăgușanul)

Domnilor, așa, un pic în marginea discuției, dar nu în afara ei… Ce ne intrigă pe noi în toată chestia asta?

Lăsăm falsurile și falsificarea, incultura, impostura lui Drăgușanul, etc. Ele sunt evidente, efectele lor tot așa, pentru că e clar, ele dau apă la moară unor porniri de același fel lipsite de susținere profesională necesară.

Însă noi știm, ca oameni care fac o meserie pe care o respectă și se străduiesc să o onoreze, că nu te împiedică nimeni niciodată să te întinzi la orice îți place, să citești, să cercetezi, să înțelegi și chiar să practici. E chiar bine, util și necesar. Dar asta pentru tine, pentru familie, pentru cercul tău. Adică, oarecum pentru dialoguri și schimb de idei pe șanț, sub bloc, în parc, la cafea, la o țigară.

Nu pentru publicul care depășește acest cerc, nicicum, nu pentru cadre și contexte oficiale. Nu, în niciun caz, acumulările și chiar priceperile de amator, făcute profesiei, vândute în societate ca meserie! Asta este înșelătorie! Și nu numai înșelătorie.

Noi știm că pentru a practica profesional într-un domeniu trebuie îndeplinite câteva condiții obligatorii:

 • profesionalizare și cunoștinte dobândite profesional;
 • atestat oficial de profesionalizare;
 • și chiar, apartenență atestată la corpul profesional respectiv.

Or, există așa ceva aici? Și nu e vorba numai de Gâză Drăgușanul. Adică instituția Centrului Cultural ”Bucovina” o fi vizând ea ”masele”, ”mișcarea de amatorori” și ”tradițiile” (că am cercetat legislația și rezultatele, până la zi, ca să vedem dacă discuțiile de aici exagerează), dar nu este instituție de amatori, cu muncă făcută de amatori sinecuriști, ci de specialiști!

La Ansamblul Artistic ”Ciprian Porumbescu” e una (acolo există derogări de studii pentru a se plăti cum se cuvine înzestrări de la Dumezeu!), aici, e cu totul alta…

Și, bine, Gâză ăsta (sau Gîză Drăgușanul) poate că e bolnav, poate sociopat sau nu, are porniri de nu știu care…

Dar șefii lui – care cântă, este adevărat – dar, sunt profesional vorbind, ca pregătire de specialitate, cert apți să înțeleagă și să conceapă activitatea și să managerieze o astfel de instituție de cultură și de cercetare culturală? Totuși, despre dl. Varvaroi nu știm să cânte, dar Filip, Brăteanu…?

Bine, și n-am terminat încă! Artișii sunt artiști. Poate că și Gâză Drăgușanul este artist, asta va hotărâ timpul-istoria și mai nou procurorii ori ziariștii – așa e, azi, cu valoarea în artă !

Ei, artiștii au tot felul de excrescente pe suprafața personalității, adică un fel de negi de personalitate, de bube…

Dar finanțatorul? El nu știe că acele condiții de angajare trebuie îndeplinite de cei angajați? Adică, profesionalizare în domeniu, atestat de profesionalizare (nu derogare – care este doar pentru plata practicii artistice!) și apartenență la o organizație profesională.

Consiliul Județean are de dat multe răspunsuri aici! Însă, acesta pare să nu fie deloc interesat ca instituția CCB, în care cheltuiește foarte mulți bani publici, să facă performant exact ceea ce are de făcut conform specificului ei descris în legislație! Și credem că pe aici suntem și cu celebra ”spada lui Cozorici”.

Observațiile de mai sus sunt pertinente, dar n-am pus încă o întrebare și nu am răspuns la ea… De unde vine asta cu amatorii?

Păi cine sunt marii noștri amatori? Profesioniști în a ajunge primii la scaun și la buton. POLITICIENII. De la ei ni se trage. Ei știu totul, se pricep la toate, fac și rezolvă orice. Primii amatori ai țării sunt politicieni! Și după ei și în interesul lor …potopul !

Cultura, ca și Apele Române, RNP-ul, Serviciile ori Permisele și Înmatriculările, în ultimul timp, reprezintă rezervoare de sinecure și sinecuroaie ale tuturor regimurilor politice de după 1989… Dă ce? Că nu se cunoaște, frate, apele nu curg invers, pădurea plătește întotdeauna, serviciile nu sunt vizibile maselor, indicatoarele rutiere și morții nu strigă singuri, iar cultura e ceva vag (locuiește în telefon și nu doare pe nimeni, nu mulți știu la ce folosește) … numa’ bună de peculiu pentru slugi și arendași!

Întrebare neretorică (pentru Sorin Filip și Niculai Barbă): Ce calificare poate proba, cu acte de studii, nu cu aranjamente pe dosar împins la minister sau cu OZN-uri de la locul de muncă, domnul Ion (Gâză) Drăgușanul, pe acest nume, pe conspirativ sau pe pseudonimul Hojda?

Acele acte probează, în primul rând, o recunoaștere socială a unor abilități dobândite prin instruire calificată, consacrată în formule legale, și care, atenție, produc consecințe legale…

Ce meserie are Gâza Drăgușanul – turnător, sufleor, (in)formator, lampagiu, frezor de internet, găozar de presă, sau poate alta ? Unde se afla izvorul derogărilor, de unde cură ele? Suntem în anul 2021, în UE, cel puțin așa ne amețesc unii, cu bască…

Daaa! Și-așa trebuie să-i mulțumim lu’ Herr Ghitză Flutur, că a pus Bukowina pe HARTĂ cu lopata de gunoi, că stătea ea, ca proasta, nepusă!

”Fluturele, ursul, gâza, s-au aflat
Pe treburile Bukowinei, la greu sfat!
Și-atuncea când s-au adunat
În plină iarnă, a tunat…”

Pentru că, totuși, obiectivul nostru este devoalarea imposturii lui Drăgușanul, nu putem finaliza articolul măcar fără un exemplu cu valoare didactică din OPERA gâzistă contrafăcută.

ion dragusanul 37.1

„Slovaci din Poiana Mărului” (??) – Click AICI! – ILLUSTRIERTE BUKOWINA: Porturi bucovinene (II)

Furtul prin plagiat (prin aplicarea unui filtru de culoare PhotoShop și cu modificarea fotografiei pentru ascunderea detaliilor din drepta jos) …este, în realitate, așa:

ion dragusanul 37.2

„Slovaci din Poiana Micului”  

adică „Slovaci din Poiana Micului”. Ce să traducă impostorul atâta text neimportant, celor fără studii ori cultură, cu Google Translate! Dar, parcă am mai auzit de Poiana Micului din Bucovina, nu? Care Poiana Mărului…? De după Mălini!?

Dealtfel, din toate imaginile atribuite de Maestrul contrafacerilor bucovinene, Ion Gâză Drăgușanul, puține sunt în realitate adevărate, fiind pur și simplu plesnite aiurea, intitulate la fel, tot aiurea, fără discernământ sau legătură cu realitatea…

Chiar dacă vor fi prinse în CILIVII și alte ”collateral damage” (…datorită doar tergiversărilor ori inacțiunii lor, precum și neorientării spre un viitor cert!), cititorii s-au prins că miza acestui demers jurnalistic este punerea față în față a lui Gâză Drăgușanul cu propria sa OPERĂ de mucava… Dixit Nichita Stănescu:

Orice om prost este o gratie

Ah, ce abundență de colivii…

Așadar, se poate face un tratat despre impostura sponsorizată de statul român, prin secția Bukowina a CJ Suceava… Poate îl și înscriem în Calendarul Cultural al județului Suceava pe anul 2022, spre a fi decontat din bani publici, abia asta fiind o operă cu valoare științifică certă… Și ne luăm și avizele experților autorizați în domeniu, nu doar al universitarilor de carton.

Și pentru că spargem tiparele presei sucevene, râzând și, în același timp, descoperind infractori, haideți să vă continuăm povestea Mercenarul Negru vs Borfașii LIVE Click AICI!, din CARTEA ÎN LUCRU Mercenarul Negru, capitolul Click AICI! ion drăguşanul: Matca și legionarii (I), pe care nu a mai scris-o impostorul, dar pe care, mai mult ca sigur, o vom continua și publica noi, poate chiar în versuri, decontate pe bani mulți:

Cântecele impostorului despovărat

”E povestea mea, da e povestea mea,
Și ți-o prezint așa cum e ea, bună sau rea.
M-am născut în 1954
Am crescut lângă ai mei, de pe străzi, alei.
Școala nu prea mi-a plăcut da’ am făcut-o!
Viața a fost cu*vă și-am f*tut-o!
N-am ascultat de nimeni, decât de mine,
M-am „întâlnit” cu Andy și-am făcut rime.
Deci nu-i treaba ta dacă fumăm prea mult, dacă bem prea mult,
Dacă f*tem prea mult, dacă înjurăm prea mult, dacă e bine ce scriem.
Tu spui că mă cunoști dar nici nu știi cine sunt,
Asta e viața mea și fac ce vreau cu ea,
Nu te băga în ea că nu mă bag în a ta,
Nu ascult sfaturile tale, nu încerca,
Să fii prieten cu mine că am deja.
Poate că scot 10 albume sau nu,
Dar sunt fericit că tu,
Cel care mă citești acu’,
O să rămâi cu ceva din gândirea mea știi,
Și 10 oameni ca tine mă vor întineri.
În vremea când vor trece multe și voi fi bătrân,
Nepoții tăi or să citească ce citești tu acum,
Dintr-o carte veche și plină de praf,
Din vechiul raft, poate pe ea cu vreun autograf,
A fost o mică poveste chiar despre
Ion, Gâză, Drăgușanul și Andy
Poate peste,
10 ani o să asculți și o să înțelegi,
Sau poate peste 10 ani o să pleci.”

Capitolul Matca și legionarii este imaginat drept strop de viaţă pentru desenul de mai jos, plagiat după Maestrului Radu Bercea, și înseamnă doar un figurat, o fantezie, în personajele căreia nu trebuie să se recunoască nimeni, pentru că nu-i deloc onorant. Numele proprii Ion, Andy, Găză, Drăgușanul, etc sunt pur fictive.

Nopţile ni le trăim cu cărţile noastre nescrise, iar cea mai nedreptăţită dintre ele este (datorită recuperărilor de memorie şi de cultură bucovineană CONTRAFĂCUTĂ – pe care le tot fac ALȚII fără să le ceară nimeni…!) “Mercenarul Negru – Reloaded”, un figurativ narativ al Sucevei vremurilor noastre, în care întâmplări reale sunt povestite în dezlănţuiri de imaginaţie, care ţin şi de stăruitoare lecturi din cărţi religioase străvechi, dar şi din cele de filosofia culturii, în general. Şi, astfel, întâmplările se desprind de realitate şi o neagă, pentru a intra în apocalipsa timpului, pe care am premeditat-o ca să ne eliberăm de unitatea de timp şi de spaţiu, care caracterizează, de regulă, astfel de producţiuni.

ion dragusanul 37

Fotografia zilei: The Black Mercenary – Reloaded

Mi-am privit ceasul. Uitasem că singura victimă a apocalisei a fost timpul și mi-am privit ceasul: acele rătăceau din cifră în cifră, când în amețitoare rotire, când împleticit, ca un om bolnav. Și mi s-a făcut frică, și am ieșit în stradă, ca să întreb cât e veacul, dar și strada mă întâmpină ostil, cu ciudățeniile ei năucitoare. Am zărit, mai întâi, politicieni mergând în mâini, apoi, în imediata lor proximitate, și pe ziariștii Sucevei. Și ei mergeau în mâini, iar cuvintele și mărunțișurile de prin buzunare li se rostogoleau pe trotuare, în clinchet delicat.

Nu știu de ce, dar toți locuitorii Sucevei mergeau în mâini, și nu doar în mandatul lui Flutur. M-am furișat prin breșele apocaliptice ale timpului și i-am văzut, în toate mandatele tinerei democrații românești, mergând în mâini. Am încercat să-i imit, să mă adaptez, și am putut. Deși, îmi lipsește echilibrul mersului în mâini și forța care să-mi susțină trupul. Aș fi vrut să văd cum arată Bukowina lui Invers, și am izbutit să merg în mâini, am avut stăruință…

Oare ce ierburi prizează un impostor, așa ca Andi sau altele? Nici nu merită deviată discuția prea mult în direcția asta, există așezăminte specializate, care au site-uri proprii, forumuri… Dumnezeu te ajută numai dacă te ajuți și tu!

”Să-mi fie iertat că uneori,
Iubite cititor, dau și erori,
Dar e foarte ușor de ratat
Când vizezi personaje de kkat.”

Atunci când vă apucă mila ori lehamitea, amintiți-vă, vă rugăm frumos, de  politically correct și atacurile suburbane la adresa unor doamne, domni, ierarhi bisericești, instituții, simboluri naționale – Click AICI!. O listă ce se va actualiza pe parcursul investigațiilor noastre!

→ Reamintim că articolele din rubrica ”Bukowina lui Invers” a Ziarul Dukatul Bukowina nu se adresează tuturor inculților și impostorilor, drept urmare vă invităm să părăsiți site-ul imediat ce începeți să constatați că sunteți manipulați ori vă izbiți frontal de un material prea minor pentru Dvs. Vă recomandăm să nu vă stricați calitatea vieții cu noi!

Pentru cei care cred că suntem niște impostori mediatici, pigmei ne-jurnalişti care se nutresc cu banii altora, şmecheri vag alfabetizaţi în pseudo-studii superioare, slugoi nepricopsiți, ratați ai Sucevei ori pleava submediocrităţii sucevene, și vor să pună mâna pe bardă, deranjați fiind, de ceea ce apare pe un amărât de site pe care nu-l citește nimeni Click AICI!, vă informăm:

 • Ziarul Ducatul Bukowina (departament a SuceavaLIVE) invită toate persoanele care apar în materialele noastre de investigații să trimită un drept la replică ori puncte de vedere la sediul redacției sau pe adresa de mail ducatulbukowina@gmail.com în cazul în care consideră că anumite aspecte referitoare la domniile lor nu sunt adevărate ori conforme cu realitatea.
 • Pentru încurajarea și stimularea schimbului de opinii cu persoanele supuse investigațiilor noastre jurnalistice, vă anunțăm pe această cale că, dacă considerați necesar un drept la replică transmis live, ne-am rezervat și spațiu de emisie la un post regional de televiziune, în zilele de luni și joi în intervalul orar 20,00-21,30. În cadrul acestor emisiuni dedicate anchetelor noastre va participa și un reporter al Ziarul Ducatul Bukowina.
 • Telefon contact ZDB pentru programări în emisiuni: +40750.838.231

ion dragusanul 37.5

Fiți cu ochii pe Noi, pentru că noi vi-i deschidem!

unii citesc și adorm.

alții citesc și se trezesc…

 

Cu sprijinul: Mugur Ciumică, Marian Theresia Augusta

…și colectivul tehnic al Ziarului Ducatu’ Bukowina LIKE!

lista autori Bukowina lui Invers

siglă autori Bukowina lui Invers

Preluare Ziarul Ducatul Bukowina click Aici! https://ducatulbukowina.ro/mercenarul-negru-matca-si-borfasii-live-impostura-decontata-de-statul-roman-prin-1-nul-ion-dragusanul/

70 Responses

 1. Laura

  Ce faceti voi, fără bani publici, poate fi numit tot „recuperări de memorie” din cultura bucovineană, din cărți, de pe internet, din comentarii, din manuscrise, schițe, încercări etc. Bravos, bună idee! Chiar era necesar și așa ceva, mai ales că ăsta e viitorul, în care deja ne-am introdus sau am fost introduși.

  Răspunde
  • Ignatu

   Desi faptele sunt agravante datorita functiei detinute de infractorul in cauza, plus constituirea unui grup infractional organizat….dupa cum ii stim justitia, cel mult va lua cu suspendare si probabil frumoasa noadtra patrie va avea inca un pensionar …pt ca suntem in Romania …si in Romania infractorii de asemenea teapa trebuie protejati.

   Răspunde
   • Zinica

    No problem.Se va pensiona.Şi va primi pensiepână la adânci bătrâneţi. Oare nu ar trebui ajutată în jos pensia obținută pe baza contributivitatii ridicate datorită derogarilor fraudulos obținute adică în baza unor atributii încălcate și opere contrafacute ????? Doar întrebăm, dar e subiect de presă și ăsta .Să stea acasă și să mănânce cărțile sale contrafăcute, de ce sa-i mai dea statu, adică noi, si o pensie nesimțită sau oricât o fi. Poate ne arată fluturașul de pensie

  • Ica M

   Sunt disperati pentru ca nu ii crede nimeni. In grup au distribuit din minciunile lor, am blocat si raportat conturile cu care au distribuit, i-am sters din lista.

   Răspunde
  • Virgil Cosma UZP Bh

   Singurul ajutor pe care putem să-l dăm de la distanță este să-i raportăm sistematic.

   Răspunde
   • ID

    Doar să nu plătești și tu la fel că văd că ăștia sunt razbunători pe cei ce fac rău societății

 2. Fix pix

  Domnilor jurnaliști aveți îndată 1 lună jumătate de când tot scrieți de ăsta. Nu credeti ca e prea mult, totuși acest individ este un nimeni în România și chiar la voi în județ, oraș, sat . Ce ne facem? Chiar promovăm incultura în loc de cultură. Hai poate schimbați macazul, nu-i mai faceti atâta reclamă acestui zero barat. E clarisimo, ne-am lămurit de ce e în stare individul.

  Răspunde
  • gică

   Adică: domnilor jurnaliști, opriți-vă și mai dati-i ragaz si lui gâză ca să va umple de noroi. Opriți-vă si lăsati-vă îmbălați, scuipați, injurați, calomniați, jigniți, îngropați în minciunile impostorului…

   Răspunde
 3. Mihai N

  Excelent scris despre astia!
  Nu sunt intotdeauna de acord cu voi, dar postarile astea sint fenomenele!

  Răspunde
 4. Bogda

  Ce se întâmplă in acest județ:
  1Mafia pădurilor taie la greu sub protectia multora ,autorități centrale ,județene,locale,poliție,oameni ff influenți,
  2 Pe linie asistenței de sănătate,spital, covid, sparanghel,
  3 Infracționalitate sporita,eliberarea frauduloasă permise, cărți și fake cultural,securisti ridicați de DNA….și poate multe alte neștiute.O încrengătură masiva de interese obscure.
  Culmea e ca toate duc la Flutur,da nimeni nu vede pentru că procurorii stau în chirie tot în spațiile lui.
  Oare ce va mai fi,că se vede de la o posta care e capu mafiei locale în judet

  Răspunde
 5. TUDI

  ASTA E CEL MAI MAFIOT JUDET DIN TARA DUPA ILFOV. DE 30 DE ANI FLUTUR SI CLOACA LUI CONDUCE DIFERITE INSTITUTII PUBLICE SI TOT NU SE SATURA.

  Răspunde
  • Diana P.M.

   Chiar sint curioasa dacă se intampla ceva!! Poate s-au mai trezit oamenii și nu vor mai accepta orbește poveștile “omului de cultură”!!

   Răspunde
 6. Fan Suceavalive

  Ce stat ne numim cin vezi oameni tineri cum sint atacați de un individ dintrun sistem mafiot? Bolnavii mor în spitale, pădurari sunt omoriti, accidente peste tat, politia e coruptaa, justiția chiar e neputincioasa si nu are nimic de spus???

  Răspunde
 7. Mugur_Ciumica

  Vă rog să corectați citatul din Nichita Stanescu: „…Orice om prost este o GRATIE…”,nu „grație”! Pe verificate,altfel nu are rost sa-l persiflezi pe Gaza ca scrie dupa ureche iar tu sa scrii după trompa lui Eustachio…N-as vrea sa se confirme ca autorul acestor greseli este cine cred eu…

  Răspunde
  • ZDB

   Așa este, nu e greseala dvs, de aia e public comentariul. Și e suficient ptr a recunoaște o greșeală de tehnoredactare a editorului, și doar atât. Iar rost are de persiflat, ptr că Clanul și bazinul electoral nu știu diferența între grație și gratie într-un citat de Nichita. Cine munceste, mult, da mult tare, mai și greșește, mai ales la ore târzii…

   Răspunde
 8. Mugur_Ciumica

  Asta e, începând din acest moment,nu mai contați pe mine, sănătate multă!

  Răspunde
 9. Lajumate pct ro

  Nu vă sperie aceste afirmații de impostor „O ENORMITATE INCREDIBILĂ nesemnată, dar vehiculată cu aplomb de BELDIMAN TIBERIU GEORGE, COVAŞĂ ALEXANDRU şi TILIHOI CORNEL, în dezgustătorul lor tabloid: „Gâză (Drăgușanul) a făcut și face în continuare proba implicării sale în slujba unor interese străine! Legăturile sale cu anumite servicii (publice…), cele care au început înainte de 1989 și se continuă astăzi, nu pot fi ocolite… Nu doar din găinării și dat cu jula la licitații și atribuiri directe se nutrește, el are trădarea în structura sa, acest lucru se va spune, indiferent cine își bagă coada”. Numai de SPIONAJ şi de TRĂDARE DE ŢARĂ nu mă mai acuzaseră. Mâine voi deschide un alt proces şi am să le solicit daune de câte un milion. Spionaj, ai? Trădare, ai?”

  Răspunde
  • T.

   Ba da, facem pe noi de frică… Sunt fără valoare, fiind ultimele scremuieli, inainte de ort’…

   Răspunde
  • Mugur_Ciumica

   Ai,boule,ca întotdeauna îți trădezi stapanii!Punct!Te mănâncă in kur,asta e…
   In rest,aici nu mai primesti nici o replică,asta nu înseamnă
   ca se teme cineva de tine.

   Răspunde
  • Sulică

   Ăia 3 de sus, luați la comun sau fiecare în parte, ar fi spioni ori trădători? Ce logică de mizerabil ai. Dar de ce nu…Ai? sau AAiii !

   Răspunde
  • Margareta Cl.

   Proștii, tâlharii, derbedeii, falsificatorii, mincinoșii, impostorii sunt tradatori de neam și țară. Ei se alătură tocmai astfel dușmanilor și luptă pentru compromiterea, terfelirea, ținerea în întuneric a neamului lor. Asa că e în regulă. Trădător!

   Răspunde
 10. Tataé

  Ca și în cazul crimelor de la Colectiv, și acum, în cazul crimelor asupra culturii bucovinene, produse prin impostură, cineva ar trebui să-și dea demisia: Drăgușanul, Filip sau Flutur. După autoritate și aceeași logică de la Colectiv, zic că… Flutur. Dar mai bine îi solicitați urgent DEMISIA impostorului, și mai zic, că e mult mai bine să te retragi în glorie, onorabil și cu demnitatea de a-ți recunoaște greșelile, asumâduți-le și nedistrugând un întreg colectiv muncitor al CCB! Și să-și dovedească ulterior nevinovăția în justiție! Dar când ai interese personale corupte, se ajunge la Muie pe-a sa glorie! 🤘Fuck rock, al naibii de rock, say fuck it https://youtu.be/0D28i_Y40eo

  Răspunde
 11. T.

  🤘Chiar sunt curios ce se va alege, trecutul sau viitorul, întunericul sau bunul simț 🙈 Cu toată dragostea…for ALL, și cu inima frântă 💔

  Răspunde
 12. Axel căpușa

  Buna treaba cu invitarea lui dragusanul în emisiune, pentru drept la replică. Oricum nu va veni, stați linistiți! El participa doar la emisiuni One-Man-Show ca la colegii vostri de presa. La voi nu va veni niciodată, e prea slab și laș. E tare doar de după tastatura cumpărată din banii CCB si CJ, doar nu credeti ca vreo piesă din calculatorul lui de acasă e achiziționată din bani proprii!!!

  Răspunde
 13. BAZA 2

  DE LUNI ASTEPTAM CU SUFLETUL LA GURĂ RESTUL ANCHETEI, DEVINE INTERESANT. SA NU DATI BIR CU FUGITII ASTA AR DOVEDI INCONSECVENȚA SI PACEA DE LA BUCURESTI

  Răspunde
 14. Damascus

  Acesta este stilul unor smecheri care s-au obisnuit sa denigreze, sa insele, sa falsifice documente. Dl Drăgușanul, nu-i bagati in seama ca nu merita!

  Răspunde
  • LeoA

   Au imaginație omuleții… Dar sa susții anumite fapte fără o dovada asta înseamnă lipsa de profesionalism…

   Răspunde
   • Corina

    Dovezi gîrlă, dar nu și cazmale pentru a le băga ăn capetele înguste.

  • Corina

   Cum Dl Dragusanul sa nu-i bage în seamă pe cei care denigrează, falsifică etc? Ha-ha-ha-ha-ha-ha…

   Răspunde
   • Paul L.

    Ha-ha-ha! Asta cu solidaritatea e buna. Dar si cu 70 de ani. Cea mai bună e cea cu sanatatea. Păi omul – ii spun postacului care face pe ID – are probleme de sănatate de cînd a văzut lumina. Evident că la cap, sanatatea mintala este in discuție. In rest, animalul este rapciugos, dar umblă.

 15. Lucică

  @Ion Drăgușanul Dacă răspundeți la „polemici” vă coborâți la nivelul lor. Aveți mult mai mulți oameni care vă sunt aproape; gândiți-vă la ei !

  Răspunde
 16. Neverland

  ce fățarnici sunt cei din clan asta merită pus la punct acest impostor și falsificator de tradiții si neam. în olanda unu că asta era la bulau de mult și îi lua statu și casa și siteul si averea si drepturile

  Răspunde
 17. Matrix - reloaded

  Cântă Filip-n Bukowina
  Vânat fiind de-un impostor.
  Dar Sorin-i dădu’ latrina
  Ce-i a lui, din cărți outdoor.

  Răspunde
 18. Gibs

  Merge, dl Matrix, și așa…

  Astăzi, sug iar din Buget,
  Mâine, pap tot ce-am chef.
  Și nu sunt decât proclet,
  Venerat de-un MasterChef.

  Răspunde
 19. Roast

  Suge Ioan un șparanghel,
  Ca sa trăiască și el.
  Un pension nu e de ros,
  El e-un mare zăbălos.

  Dară’ cine vine-n zare
  Cu a sa belea călare.
  Este Ghiță cel vestit,
  Atunci când nu-i urmărit.

  Răspunde
   • Roast

    În incultura actuală a CJ Suceava merge și așa… doar e vreme de beție à bucurie…

 20. Nikă

  Procuroru’ Valentin
  Este doar puțin bovin.
  Când se uită printre acte,
  Face cruce, scuipă, tace.

  Răspunde
 21. Didina

  Zi-i, tu, nenea Viorel, (n.n. varvaroi)
  Ce să facem noi cu el?
  Cu acest mizer bărbat,
  Care e construit din kkt.

  Răspunde
 22. Gibs

  Ale tale zile…

  „Măi Bade ce fluieri versuri,
  La urechea nimănui.
  Tu, faci parte din scursuri,
  Că mănânci zilele cui…?”

  Răspunde
 23. Zizin

  Mă încurajez și singúr.
  Fiind din triburi pelasgice,
  Ideile mele sunt tragice.
  Scot ce-i bun, din al meu cúr.

  Răspunde
 24. Haidiom

  Hai că merge… destule în 30 min.

  Azi am fost în ospeție,
  Nimeni nu vrea ca să știe…
  Iar, cumătra vulpe-o rupe,
  În a sa onoare de crupe,
  Să-și salveze pe-un oftat
  Măcar puțintel din opera de kkt.

  Răspunde
 25. G.B.

  Da da, se pare că putem ducem
  volumul la tipar. Dar să mai asteptam totuși, s-a putea să avem surprize frumoase… Zic si eu, poate am un fler… ❤🙏

  Răspunde
 26. Roast

  În incultura actuală a CJ Suceava merge și așa… doar e vreme de beție à bucurie…

  Răspunde
 27. AnimaluX

  Gogoși pufoase rețeta de la bunica

  Ingrediente:
  500 g făină
  2 gălbenușuri
  350 ml lapte
  2 pliculețe zahăr vanilat
  un praf de sare
  coajă de lămâie
  1 lingură zahăr
  30 g drojdie proaspătă sau 10 g drojdie uscată
  10 g zahăr pudră vanilat
  ulei pentru prăjit

  Răspunde
 28. Bulă dintr-o Sulă

  Bag seama că e complicat de explicat situațiunea de azi, dar am incredere in voi că ce faceti, faceti nu doar bine, ci foarte bine…
  Recomandare pentru cei cu studii superioare: După ce ați terminat facultatea, faceți și liceul! O să vă prindă bine! (C.V.T.)
  Hai liberare, de școală!

  Răspunde
  • Gg

   Vom scăpa cand veti simti ca justitia și presă sunt independente, necaptive politicului. Adică, niciodată! Dar, cu toate acestea, printre mrejele acestui politic mârlănesc, printre aceste tentacule de caracatiță mafiotă, pot exista și unele viețuitoare, de exemplu – entități media, „bine înfipte”, care să le scoată ochii la mârlani, indiferent care or fi ăia sau de ce breaslă or aparține. De aceea, cititorii și comentatorii noștri nu trebuie să fie supărați, tocmai ptr că noi suntem cei ce stăm, SINGURI, ca un zid protector, cu pieptul dezgolit și expus juridic în fața acestor mârlani ordinari. Nu ne condamnați nejustificat, nu ne priviti de sus – de pe împărăția job-urilor confortabile, nu ne urecheați arogant ptr nimicuri, sunteți departe de adevăruri și onestitatea noastră, poate că chiar suntem demni de milă și apreciere… că ne luptăm ptr viitorul nostru și al urmașilor, pe care, voi, cei care aveați, poate, vârsta noastră la Revolutie, nu ati putut să-l schimbați prea mult… în bine! The show must go on!

   Răspunde

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.