Vicepreședintele CJ Suceava, Nicolae Robu, a transmis că, în ultima perioadă, a primit mai multe sesizări privind calitatea inacceptabilă a merelor distribuite în unele unități școlare din județ.
El a precizat că cele mai recente sesizări au venit de la școala din Fântâna Mare și de la o unitate școlară din municipiul Suceava, cartierul Burdujeni.
Pe lângă merele conforme, au fost identificate fructe care nu corespund gramajului, care sunt stricate, lovite sau improprii consumului.
„Astfel de produse NU au ce căuta pe mesele copiilor noștri!
Consiliul Județean Suceava a reacționat imediat și a transmis o sesizare furnizorului, solicitând remedierea de urgență a problemei și măsuri clare pentru a preveni repetarea unor astfel de situații.
Nu acceptăm astfel de abateri, mai ales într-un județ renumit pentru producția de mere de calitate!
În paralel, am transmis o adresă Inspectoratului Școlar Județean, solicitând ca toate unitățile de învățământ să fie atenționate și să trateze cu maximă seriozitate recepția acestor produse.
Reprezentanții unităților școlare au responsabilitatea de a verifica atent marfa primită înainte de a semna avizele de recepție.
Prin semnătură, aceștia își asumă calitatea produselor distribuite elevilor, iar acest proces trebuie tratat cu maximă seriozitate.
Fiecare măr distribuit trebuie să aibă cel puțin 100 de grame, să fie întreg, spălat, să nu fie stricat, să nu prezinte urme de lovire și să fie ambalat individual.
Mesajul nostru este ferm:
Dacă astfel de nereguli vor continua, vom lua măsuri drastice, inclusiv rezilierea contractului.Nu există loc de compromisuri, mai ales când beneficiarii sunt copiii!”, a transmis vicepreședintele CJ Suceava.
Lasa un raspuns