Sala „Ștefan cel Mare” a Palatului Administrativ a fost arhiplină sâmbătă, 7 decembrie, a.c., la ora 11:00, la ceremonia de depunere a jurământului a noului prefect al județului Suceava, juristul Alexandru Moldovan.

La ceremonia de învestire au făcut parte din prezidiu ministrului culturii, suceveanul Bogdan Gheorghiu, președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, arhiepiscopului Sucevei și Rădăuților, ÎPS Pimen, primarul Sucevei, Ion Lungu și subprefectului Silvia Boliacu. Primii patru au luat cuvântul pentru a îi ura succes în carieră.

Printre invitații prezenți s-au numărat și parlamentarii PNL Constantin Daniel Cadariu și Dumitru Mihalescul, cei ai PSD, Ioan Stan, Virginel Iordache, Alexandru Rădulescu și Maricela Cobuz.

Ion Lungu, primarul municipiului Suceava l-a felicitat pe Alexandru Moldovan pentru numirea în funcția de prefect, precizând că atunci când a fost consultat a fost de acord cu numirea lui Alexandru Moldovan în această înaltă funcție.

„Este un om tânăr, profesionist, fără carnet de partid. Prefectul trebuie să fie al tuturor, fără culoare politică”, a spus Lungu.

Lungu a spus că speră să aibă o colaborare bună cu acesta și  i-a transmis noului prefect că la începutul săptămânii viitoare va merge la el, având în vedere că trebuie pregătită Hotărârea de Guvern pentru transferului parcului Șipote la Primăria Suceava.

După depunerea jurământului, Alexandru Moldovan s-a adresat celor prezenți, asigurându-i că va da dovadă de profesionalism și își propune să reinstaleze meritocrația în funcțiile publice de conducere.

„Încep prin a aduce un cuvânt de mulțumire pentru încrederea conferită de prim ministrul României, domnul Ludovic Orban și guvernul liberal condus de acesta. Este o onoare și o responsabilitate uriașă pentru un funcționar public să acceadă în această înaltă funcție de prefect. Pentru mine încununarea unei activități administrative normale derulate sub semnul legalității” a declarat Alexandru Moldovan.

 

Printre obiectivele sale se numără reconstituirea încrederii cetățenilor în instituțiile și autoritățile publice locale.

„Voi acționa cu fermitate pentru realizarea obiectivelor propuse în programul de guvernare și sper să am parte de ajutorul directorilor din instituțiile deconcentrate, a primarilor și a președintelui Consiliului Județean. O primă observație personală ar fi că nu se oferă satisfacție deplină nici persoanelor care apelează la instituțiile publice nici cei care compun acest sistem public. Nu pot fi negate progrese actului public din administrația centrală și locală din ultimii 15 ani, însă constatam cu toți un regres al actelor de calitate din instituțiile publice. Suntem cu toții de acord că birourile și sertarele tuturor instituțiilor publice sunt pline de studii de impact, studii de analiză care arată cum și în ce mod s-ar putea îmbunătății serviciile publice.  Îmi doresc să revigorăm serviciile publice, într-un sens legal și eficient, pentru a determina întoarcerea administrației publice locale și a serviciilor publice cu fața către adevărata lor menire către cetățean. De asemenea, îmi doresc să reinstalăm meritocrația în ocuparea funcțiile publice de conducere. De asemenea, un obiectiv pe care îl voi avea va fi cel de a sprijini accesarea fondurilor comunitare absolut necesare pentru dezvoltarea localităților. Cu ajutorul echipei din Prefectură voi acționa strict în limita competențelor legale pentru îndeplinirea obiectivelor pe care mi le-am propus. De asemenea, am rugăminte și le solicit respectuos cetățenilor să beneficiem și noi de o altă apreciere din partea dumnealor. Și îi asigur pe toți de buna credință pe care o am”, a spus Alexandru Moldovan.

Noul prefect al județului Suceava, Alexandru Moldovan, are 44 de ani și este de profesie jurist. Înainte de a fi numit prefect, Alexandru Moldovan a ocupat funcția de director executiv al Direcției de administrație publică locală din cadrul Consiliului Județean Suceava. În perioada 2006 – 2014 el a fost consilier juridic în cadrul Prefecturii Suceava, în anul 2006 fiind și șef al Oficiului Prefectural Rădăuți.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.