Sindicatul Europol a transmis, luni, un mesaj, la împlinirea a trei ani de când poliţistul Sorin Vezeteu, din Suceava, a fost ucis cu zeci de lovituri de cuţit pe peronul gării din Burdujeni. Sindicaliştii acuză că nu s-a schimbat nimic, poliţiştii având ” aceleaşi dotări rudimentare şi aceeaşi legislaţie prost elaborată”.

Era seara zilei 20 iulie 2017, când pe peronul gării din Burdujeni, colegul nostru Sorin Vezeteu era ucis cu sânge rece de către criminalul Ioan Beşa cu zeci de lovituri de cuţit sub privirile a zeci de călători. Luat prin surprindere şi înjunghiat din spate, Sorin Vezeteu a încercat să se apere, însă a căzut sub ploaia de lovituri de cuţit, peste 40 la număr. La 3 luni după tragicul incident, criminalul acestuia s-a sinucis în celula sa din Penitenciarul Botoşani, unde se afla în arest preventiv. Deşi au trecut 3 ani, pentru poliţişti lucrurile nu s-au schimbat deloc, aceleaşi dotări rudimentare şi aceeaşi legislaţie prost elaborată”, au scris, luni, pe Facebook, reprezentanţii Sindicatului Europol.

Potrivit acestora, au urmat alţi poliţişti ucişi, însă nu şi modificări substanţiale.
 „Au urmat şi alţi colegi ucişi, dar acelaşi lucru, câteva lacrimi pe ochii unui ministru şi o agitaţie de câteva zile, după care lucrurile au revenit la normal, de parcă nu s-ar fi întâmplat nimic. În urma acestei tragedii a rămas o familie îndurerată şi un colectiv de colegi neputuncioşi în faţa unui sistem poliţienesc învechit şi lipsit de sprijin din partea ministerului. Stăm şi ne întrebăm retoric, câţi poliţişti trebuie să mai moară pentru a se schimba ceva?”, au mai scris indicaliştii. Sorin Vezeteu avea 38 de ani şi era tatăl a doi copii.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.