În 1991, Organizaţia Naţiunilor Unite consacra ziua de 1 octombrie drept una internaţională a persoanelor în vârstă.

La nivel european, sărbătoarea are menirea de a sensibiliza opinia publică şi autorităţile ţărilor membre asupra faptului că speranţa de viaţă a cetăţenilor europeni este în continuă creştere şi că, în acelaşi timp, aceştia îmbătrânesc în condiţii mai bune de sănătate – oportunităţi pe care societatea ar trebui sa le valorifice.

Cu acest prilej, Organizația Județeană a Partidului Social Democrat Suceava a transmis un mesaj tuturor persoanelor vârstnice.

„Dorim tuturor persoanelor vârstnice o viață frumoasă, împlinită, alături de cei dragi. Le mulțumim că, prin efortul dumnealor, au construit lumea de care ne bucurăm în prezent. Le garantăm că pentru guvernarea PSD asigurarea calității vieții persoanelor vârstnice este o prioritate, o datorie de onoare. 

Cu respect, Organizația PSD Suceava!”, au transmis reprezentanții PSD Suceava.

Trebuie precizat că Guvernele lumii au datoria de a crea condiţiile favorabile îmbătrânirii active şi asigurării unui mod de viaţă autonom, prin asigurarea pensiilor, menţinerea lucrătorilor vârstnici pe piaţa muncii, acordarea unor servicii medicale, de îngrijire şi asistenţă socială echitabile şi de calitate, încurajarea învaţării pe tot parcursul vieţii, sprijinirea implicării în activităţi de voluntariat, adaptarea locuinţelor la nevoile persoanelor vârstnice, crearea unui mediu de viaţă prietenos şi facilitarea accesului la utilizarea tehnologiilor informatice.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.