De Ziua Culturii Naționale, deputatul PNL de Suceava Bogdan Gheorghiu, fost Ministrul al Culturii  a transmis un mesaj aducând un omagiu oamenilor de cultură care au trecut la cele veșnice în 2021.

„Ziua Culturii Naţionale a devenit de-a lungul timpului pe lângă un motiv de celebrare a unui mare creator, o zi de reflecţie asupra culturii române, a bogăției și varietații sale, a proiectelor culturale de interes naţional. Această zi ne reamintește cine suntem. Cultura națională este dovada conservării moștenirii noastre în timp, este mijlocul desăvârșit de afirmare a unui neam în fața lumii.

Tot astăzi cred că e important să aduc și un omagiu oamenilor de cultură care ne-au părăsit în 2021. Este primul an în care sărbătorim aceasta importantă zi fără maestrul Ion Caramitru, un mare om de cultură, fără Carmen Steiciuc, cea care a avut grijă de teatrul sucevean <<Matei Vișniec>> chiar de la înființarea sa. Pierderea lor este una enormă pentru cultura noastră, însă creațiile lăsate, de o valoare inestimabilă, vor dăinui mereu. La mulți ani culturii române, la mulți ani iubitorilor ei!”, a declarat deputatul Bogdan Gheorghiu.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.