Anul școlar 2018-2019 va începe luni, 10 septembrie iar Gheorghe Lazăr, inspectorul școlar general, a ținut să transmită alături de echipa de inspectori un mesaj cadrelor didactice, dar și elevilor.

Redăm în continuare mesajul echipei de inspectori în frunte cu inspectorul general, prof. Gheorghe Lazăr.

Prima zi de școală este întotdeauna așteptată de elevi cu emoție și speranță. Alături de copiii lor, părinții sunt încercați de aceleași sentimente nobile, amintindu-și poate de experiențele deosebite trăite în școală. Cadrele didactice sunt, la rândul lor, pregătite pentru debutul anului școlar, având așteptări și proiecte pentru perioada următoare.

Un sistem de învățământ nu poate fi de succes decât dacă fiecare dintre noi respectă locul pe care îl deține. Școala se construiește cu oameni care înțeleg importanța educației, contribuind în același timp la bunul mers al societății. Desigur că provocările sunt multiple, însă beneficiile unui învățământ de calitate depășesc toate piedicile.

Anul școlar trecut a fost unul al schimbărilor benefice. O parte dintre elevi au lucrat cu manuale noi, folosindu-se programe școlare moderne. În foarte multe școli din județ s-au derulat și încă se desfășoară programe PNDL care vor oferi elevilor și cadrelor didactice un mediu de lucru corespunzător.

Realizările județului în ceea ce privește învățământul nu s-au oprit aici. Elevii suceveni au avut rezultate bune atât la Evaluarea Națională, cât și la cele două sesiuni ale Bacalaureatului. Premiile obținute la nivel național și internațional în cadrul concursurilor și olimpiadelor școlare demonstrează, de asemenea, calitatea efortului depus în școală, profesionalismul

Începutul fiecărui an școlar ne amintește faptul că o societate în care școala contează are evoluția asigurată. Debutul acestui an școlar se află sub semnul Marii Uniri, motiv de sărbătoare, de bucurie pentru fiecare dintre noi. Acest moment ne face să ne gândim că atunci când elevii, cadrele didactice și părinții au aceleași țeluri și înțeleg că trebuie să meargă pe același drum, uniți, respectându-și eforturile și înțelegându-și dorințele, rezultatele nu se vor lăsa așteptate.

Dragi elevi, vă urăm să aveți un an școlar bun, să învățați lucruri folositoare și să vă bucurați de realizări! Stimați colegi și părinți vă dorim putere de muncă, răbdare și răspunsul așteptat din partea celor pe care îi educați! 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.