Președintele Klaus Iohannis a transmis, marți, înainte de plecarea la Kiev, că România susține suveranitatea, unitatea și integritatea teritorială a Ucrainei, punctând că țara noastră dorește să fie un factor activ în găsirea unor soluții politice la situația din estul statului ucrainean, notează agerpres.ro.

„România își dorește să fie un factor activ în găsirea unor soluții politice la situația din estul Ucrainei, în promovarea democrației și păcii în regiune. Suntem interesați în a avea un stat vecin ferm angajat pe calea consolidării democratice și pe calea europenizării”, a spus președintele Iohannis pe Aeroportul „Henri Coandă”.

El a arătat că vizita va începe cu o întâlnire cu omologul său ucrainean, Petro Poroșenko, urmată de convorbiri cu premierul Ucrainei, Arseni Iațeniuk, și cu președintele Radei Supreme a Ucrainei, Volodimir Groisman.

„Doresc să reafirm sprijinul nostru constant pentru Ucraina și pentru parcursul său european”, a spus Iohannis.

Klaus Iohannis a menționat că vor fi abordate și teme bilaterale în cadrul întâlnirilor cu oficialii ucraineni.

„România are disponibilitatea deplină pentru întărirea cooperării și a Parteneriatului între țările noastre, atât în ce privește dialogul politic, cât și în ce privește proiecte concrete. Am convingerea că putem construi o agendă de cooperare bazată pe pragmatism și pe încredere”, a afirmat Iohannis.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.