Președintele Klaus Iohannis a transmis ieri un mesaj cu prilejul Zilei Românilor de Pretutindeni, declarând că toți românii de peste granițe trebuie sprijiniți să-și păstreze identitatea și pentru ca drepturile și libertățile lor să fie apărate.

Iohannis i-a îndemnat pe cei din țară sau din afara ei să fie „buni români” sursa informatia-zilei.ro

„Îmi doresc mai mult decât oricând să ne exprimăm dragostea de țară, fiind mai buni, mai responsabili, făcând lucrurile mai temeinic, având mai mare grijă unii de alții, pentru ca România noastră să devină puternică, prosperă, un loc în care să vă întoarceți cu drag și cu speranță. Știu că prin muncă, tenacitate, ambiție și curaj, voi, românii plecați în afara granițelor, aduceți valoare comunităților în care trăiți și faceți cinste României, în numeroase domenii. M-aș bucura ca experiența pe care ați dobândit-o în străinătate să poată fi pusă în slujba țării noastre. Pe unii români circumstanțe istorice nefericite i-au despărțit de țară și este datoria noastră să-i sprijinim pentru a-și păstra identitatea, tradițiile și cultura. Iar pe cei care au ales, pentru moment, să trăiască și muncească peste granițe trebuie să-i susținem pentru ca drepturile și libertățile să le fie apărate. Vă invit pe toți, indiferent dacă trăiți în țară sau în afara ei, să fiți «buni români», să construiți, să fiți uniți, să vă apărați valorile, pentru ca împreună, cu răbdare, să construim o altă Românie, așa cum ne-o dorim. La mulți ani români, de aici sau de departe!”, mai transmite Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis i-a primit vineri, 27 mai, la Palatul Cotroceni, pe reprezentanții românilor din străinătate veniți la București cu ocazia Conferinței „Excelență românească peste hotare”, organizată de către Departamentul Politici pentru Relația cu Românii de Pretutindeni, din cadrul Ministerului Afacerilor Externe, Institutul Cultural Român și Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi”.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.