Maica Tatiana de la Mănăstirea Moldovița le-a vorbit vara aceasta unor vizitatori despre rolul femeii în viața de zi cu zi, iar mesajul acesteia a devenit viral în mediul online. În scurt timp, clipul cu ea a ajuns la 700.000 de vizualizări pe Facebook.

Maica-ghid le-a spus oamenilor că în spatele unui bărbat se află o femeie inteligentă, însă în spatele femeii nu se află nimeni.

Redăm în continuare clipul video cu mesajul integral:

Mănăstirea Moldoviţa este o bijuterie arhitecturală ridicată în anul 1532 de Petru Rareş, fiul lui Ştefan cel Mare.

Lăcaşul de cult a fost înălţat în apropiere de locul în care s-a aflat o biserică din piatră, care s-a prăbuşit din cauza unei alunecări de teren. Pentru că este înconjurată de ziduri puternice, mănăstirea are şi un aspect de fortăreaţă. Mănăstirea Moldoviţa îi impresionează pe turişti mai ales prin stilul fascinant al picturilor, în care predomină culorile roşu-brun.

Pe pereţii exteriori ai mănăstirii, turiştii pot admira scene cu caracter istoric, religios sau cultural. Încă rămâne un mister cum au reuşit zugravii moldoveni să realizeze aceste fresce cu totul speciale, iar culorile, care au devenit faimoase în întreaga lume, sunt bine conservate de mai bine de 500 de ani.

În mănăstire se află şi un muzeu în care se găsesc diferite piese de mobilier precum un tron domnesc de-al lui Petru Rareş, un epitaf brodat, ştampila mănăstirii, broderii sau icoane.

3 Responses

  1. ella

    Mincinosule, tu care ai fost si esti basist convins si ai facut numai rau impreuna cu PDL-istii lui Basescu mai ai curaj sa vorbesti, ipocritule? Ce autostrada, crezi ca asta se face asa cu vorbe? Stai in banca ta si nu mai deschide pliscul ca spui numai prostii. Se vede pe figura ta ca esti un ipocrit si un lingau.

    Răspunde
  2. Ion păcătosul

    Ce o fi vrut să transmită dna ghid auditoriului pipăindu’si mereu fundul. Dacă e un tic …Nu o onorează. Dacă vrea să pară deşteaptă a dovedit contrariul vorbind prostii in loc să’l slujească si sa’l slăvească pe DUMNEZEU.

    Răspunde

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.