Cel puţin 30 de persoane au fost ucise, iar alte 100 au fost rănite vineri la Kramatorsk, în estul Ucrainei. Gara oraşului a fost tinţa unui atac cu două rachete, anunţă compana feroviară ucraineană Ukrzaliznytsia. Sute de persoane care voiau să fugă din regiune aşteptau un tren în momentul atacului. Mai multe imagini postate pe social media arată ceea ce a mai rămas dintr-o rachetă, pe care se putea citi, în rusă, mesajul ”pentru copii”, pe esplanada din faţa gării. Oficiali ucraineni acuză un atac deliberat, dar Moscova spune că nu a avut misiune de atac programate vineri la Kramatorsk, potrivit Sky News.

Cel puţin 30 de persoane au murit şi alte cel puţin 100 au fost rănite vineri într-un atac rusesc cu rachete asupra unei gări din estul Ucrainei, potrivit Reuters și BBC. Civilii încercau să plece spre zone mai sigure din ţară, a anunţat compania ucraineană feroviară, când două rachete ruseşti au lovit clădirea.

Gara este folosită pentru a evacua civili din zonele aflate sub bombardamentele forţelor ruse. Trei trenuri cu persoane evacuate erau blocate joi în aceeaşi regiune din Ucraina după un atac aerian asupra liniei ferate, potrivit şefului companiei feroviare ucrainene.

Oficialii ucraineni spun că forţele ruse se regrupează pentru o nouă ofensivă şi că Moscova intenţionează să ocupe un teritoriu cât mai mare din regiunea ucraineană Donbas de la graniţa cu Rusia.

Autorităţile locale din unele zone le-au cerut civililor să plece cât mai este încă posibil şi relativ sigur să facă asta.  Directorul companiei feroviare ucrainene Ukrzaliznytsia, Oleksandr Kamîşin, a acuzat un atac deliberat din partea rușilor.

Pe una din rachetele care au lovit gara din Kramatorsk se poate vedea scris mesajul ”pentru copii”.  Ucrainenii acuză că mesajul ar fi fost scris de forțele ruse, potrivit Sky News, care nu a putut confirma independent informația. 

Rusia susține că racheta folosită în atac a fost ucraineană

Ministerul rus al Apărării a sugerat că Ucraina și-a atacat propriul popor. Ministerul a negat că forțele ruse ar fi în spatele atacului cu două rachete din Kramatorsk. Acesta susține că o rachetă folosită în atac este utilizată doar de armata ucraineană. Armata rusă nu a avut misiuni de atac vineri la Kramatorsk, a spus ministerul rus. Nici acest informații nu au putut fi verificate independent de Sky News, potrivit observatornews.ro.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.