În această perioada infractorii caută tot felul de metode pentru a pătrunde în locuințele cetățenilor sub pretextul unor donații. Inspectoratului General al Poliției Române despre metodele infractorilor de a păcăli românii în această perioadă.

„Este perioada Sfintelor Paște și o altă metodă cunoscută este Metoda Poamana. Infractorii pot încerca să pătrundă în locuință sub pretextul oferirii unor bunuri, ca donație. Reamintim cetățenilor să nu permită accesul în locuință persoanelor necunoscute și să primească daruri doar de la apropiați.

Monitorizarea unor astfel de comportamente reprezintă o prioritare a Poliției Române, iar analizele efectuate nu relevă apariția unor astfel de cazuri la noi în țară. În această perioada se constată chiar o scădere a faptelor de natura penală. Zilnic acționează peste 13.000 de polițiști în sistem integrat alături de celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne și reprezentanți ai armatei pentru asigurarea ordinii și liniștii publice.

Acesta este un efort comun, la care cu toții ne putem aduce aportul, pentru a putea trece peste aceasta situație cu bine.

Vă mulţumim pentru încrederea acordată şi vă asigurăm de întreaga noastră disponibilitate în rezolvarea problemelor ce intră în competenţa informaţiilor de interes public”, au precizat reprezentanții IGPR.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.