Muzeul de Artă „Ion Irimescu” din Fălticeni în colaborare cu instituţiile de învăţământ din judeţul Suceava va organiza până la sfârşitul anului şcolar o serie de activităţi educativ-recreative a căror scop este de a descoperi tinerele talente, de a stimula creativitatea şi de a dezvolta spiritul de echipă în rândul elevilor mari şi mici.

 

În perioada 20 – 23 februarie 2017 s-au desfăşurat la Şcoala Gimnazială „Ion Irimescu” ateliere de modelaj în lut şi plastelină, de realizare a unor colaje pe diferite teme după grafica maestrului Ion Irimescu, precum şi desene în tehnică  mixtă. La aceste activităţi au participat cu preponderenţǎ elevii claselor primare îndrumaţi de doamnele învăţătoare şi de reprezentantul muzeului, Teodora Moroşanu- documentarist.

Luni de la orele 11.00 – 12.30 s-a desfăşurat un atelier de modelaj în lut şi plastelină la care au participat elevii Clasei pregătitoare B, condus de învăţătoarea Filipciuc Gabriela.
Marţi, 21.02.2017, de la orele 10.00 – 11.00 a avut loc „Atelierul artiștilor”- atelier de colaj, după grafica Maestrului Ion Irimescu, cu clasa I B, coordonat de învăţătoarea Dulgheriu Sabina. De la orele 11.00 – 12.00, clasa a IV SbS, condusǎ  de învăţătoarele Purdilǎ Cǎtǎlina şi Lungu Cipriana au participat la un Atelier de ORIGAMI, intitulat: „Școala mea-un vis colorat”. La acest atelier, elevii vor realiza cuburi colorate în care vor fi introduse la alegere mesaje pentru mame sau citate din interviurile Maestrului Irimescu.
Miercuri, 22.02.2017, clasa a II-a A, îndrumată de învăţătoarele Axinte Nicoleta a desfăşura, în intervalul 11.00 – 12.30, un atelier de Colaj denumit „Frumosul în școala mea”.
Joi, 23 februarie 2017, clasa a III-a A, condusă de învăţătoarea Ceparu Irina în colaborare cu educatoarea Balan Doinţa, care îndrumă Grupa Mijlocie de la G.P.N. „Lizuca”, au participat la un atelier de grafică şi desen în tehnică mixtă, intitulat „Operele maestrului prin ochi de copil”.
Toate aceste ateliere desfăşurate de Muzeul „Ion Irimescu” în parteneriat cu Şcoala Gimnazială „Ion Irimescu” sunt prevăzute în Programul activităților dedicate Zilelor Școlii Gimnaziale „Ion Irimescu” în perioada 20 – 24 februarie 2017.
În perioada care urmează, respectiv 27 februarie- 8 martie 2017, activităţile de parteneriat cu şcolile vor avea ca teme Luna Mărţişorului şi Omagiul mamei (temă des reprezentată şi de Maestrului Ion Irimescu în opera sa).  Elevii participanţi vor realiza mărţişoare, felicitări, obiecte în tehnica Origami şi vor picta figurine din pastă ceramică.
Obiectivele tuturor activităţilor desfăşurate în colaborare cu instituţiile şcolare din judeţul Suceava fac parte din cele prevăzute în programul Muzeului de Artă Ion Irimescu – „Mici artiști, mari talente”.

Colaj-ZIUA 2-Atelier de colaj, clasa I B, Dulgheriu Sabina (125) Graficǎ si colaj-tehnicǎ mixta- ZIUA 4- clasa a III-a A, Ceparu Irina, Gr ( (23) Graficǎ si colaj-tehnicǎ mixta- ZIUA 4- clasa a III-a A, Ceparu Irina, Gr ( (73) Graficǎ si colaj-tehnicǎ mixta- ZIUA 4- clasa a III-a A, Ceparu Irina, Gr ( (114)

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.