Miercuri, 27 martie 2019, începând cu ora 17:00, la Biroul Francez, micii francofoni înaintează cu pași mici, dar siguri, pe tărâmul limbii franceze. După o fixare a lexicului și a structurilor învățate ora trecută, în această săptămână vor aborda vocabularul sentimentelor împreună cu lector dr. Mariana Șovea, lectorul de franceză Maxence Caron și ariciul Léo. Nu vor lipsi jocurile, cântecele și desenul, toate pentru a dovedi că „Le français, c’est facile!”.

Începând cu ora 18:00, „La francophonie partagée” este activitatea care marchează/continuă seria evenimentelor dedicate Francofoniei. Elevii francofoni ai Colegiului Național „Mihai Eminescu” și ai Colegiul Economic „Dimitrie Cantemir” din  Suceava, coordonați de prof. Irina Melisch, prof. Irina Maxim și prof. Ioana Murea, aduc în fața publicului sucevean scurt metrajul „L’Amour rouge”, creații literare proprii și piese muzicale apreciate de adolescenți. Grupuri vocale, soliști, dansatori, „poètes en herbes” vor fi ingredientele unei după-amiezi „à l’honneur de la francophonie”.

Intrarea este liberă.Programul săptămânal și toate evenimentele organizate de Biroul Francez sunt anunțate pe pagina de facebook: www.facebook.com/biroulfrancez.casaprieteniei

Comentarii Facebook

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.