Vineri dimineaţă, în jurul orei 06:00, în P.T.F. Siret, s-a prezentat la control, pentru efectuarea formalitățile de frontieră, cetățeanul ucrainean Petro H., în vârstă de 30 de ani, care conducea un microbuz marca Mercedes- Benz Sprinter , cu număr de înmatriculare specific Ucraina.

Cu ocazia formalităților de frontieră specifice, conducătorul auto a prezentat pentru control un certificat de înmatriculare care nu întrunea condițiile de formă și fond a unui certificat autentic.

Drept urmare, oamenii legii au efectuat verificări suplimentare constatându-se faptul că certificatul de înmatriculare este fals total.

Mai mult de atât, în urma consultării bazelor de data, microbuzul s-a dovedit a fi căutat pentru confiscare, alerta fiind introdusă de către autoritățile din Franța .

Conducătorul auto a declarat că mașina aparține unui cetățean ucrainean, rolul lui fiind doar de a o transporta în Ucraina.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de  uz de fals și tăinuire, iar microbuzul, fabricat în anul 2017, în valoare de aproximativ 30.000 euro, a fost indisponibilizat la sediul poliţiei de frontieră, până la finalizarea cercetărilor.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.