Toate cele zece şcoli gimnaziale din municipiul Suceava vor beneficia, începând de anul viitor, de câte un autobuz electric pentru transportul elevilor, a declarat într-o conferinţă de presă, miercuri, primarul Ion Lungu.

Edilul a spus că programul pilot al Primăriei privind transportul copiilor la şcoală şi de la şcoală acasă, lansat la sfârşitul lunii trecute într-un cartier din oraş, a fost apreciat de părinţi şi a fost solicitată extinderea la alte unităţi de învăţământ.

Potrivit primarului, municipalitatea va achiziţiona zece noi autobuze electrice de dimensiuni mici, pentru a nu afecta parcul societăţii de Transport Public Local (TPL), iar sursa de finanţare va fi bugetul local.

„Am hotărât să achiziţionăm zece autobuze electrice de dimensiuni mici pentru transportul elevilor, pe care să le dăm la fiecare şcoală gimnazială, după ce am constatat că programul pilot al Primăriei Suceava a fost foarte apreciat de părinţi şi elevi. Mai mult, de ieri s-a dat o lege prin care costurile cu transportul şcolar sunt suportate de la bugetul de stat şi asta ne avantajează. (…) Aceste autobuze vor fi gestionate de către societatea locală de transport public. Nu am vrut să luăm autobuzele mici de la TPL pentru transportul şcolar pentru a nu afecta transportul public de călători”, a declarat primarul Ion Lungu.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.