Purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava, doctoral Mihai Ardeleanu, a declarat în cadrul unei conferințe de presă că se fac demersurile pentru ca spitalul din Suceava să devină spital clinic județean de urgență.

„Facem demersurile necesare pentru a deveni spital clinic județean de urgență. Pentru asta, în primul rând trebuie să avem și infrastructura, de acest lucru ocupându-se conducerea spitalului. În același timp trebuie să avem și baza de personal. Aceasta este averea cea mai importantă a spitalului, mai importantă chiar decât tomografele”, a declarat doctorul Mihai Ardeleanu.

Totodată, purtătorul de cuvânt a mai declarat că acest „tezaur de personal nu poate fi adus decât dacă le spui oamenilor respectivi că vor avea cu ce să lucreze, cel puțin la nivelul clinicii în care s-au format unii dintre ei”.

doctor-mihai-ardeleanu

Doctorul Ardeleanu a menționat că tot mai mulți medici tineri au ales să profeseze în ultimul timp la Spitalul Județean Suceava.

„Sigur, mai intervine un lucru:  trebuie să îi și plătești cum trebuie, pentru că trăim într-o societate unde trebuie să suportăm costuri din ce în ce mai mari și datorită acestui fapt se umblă și la grila de salarizare, grila de plată a gărzilor care, dacă intră în vigoare așa cum s-a spus, fie și de la 1 octombrie, este deja mult mai atractivă pentru personalul medical”, a concluzionat doctorul Mihai Ardeleanu.

Comentarii Facebook

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.