Farul din Sasca.

Puțini oameni sunt hărăziți de Dumnezeu cu darul de a aduce LUMINĂ, oriunde și orice ar face. De obicei sunt preoți, uneori oameni de cultură, alteori politicieni sau profesori universitari, dar până zilele trecute n-am știut că există un OM care cu siguranță este toate astea și încă multe altele, respectiv domnul Mihai Iacobescu.

Pornit la drumul vieții ca al doilea din cei patru copii ai unei familii de creștini din Sasca, Mihai Iacobescu și-a început ascensiunea mânat de idealuri simple, credința în Dumnezeu și respectarea adevărului, idealuri care îl poartă și astăzi spre cunoștere și visul mărturisit al unei Bucovine reunite în cadrul Comunității Europene. Animat de un patriotism sănătos, nedeclarativ, dar demonstrat de fapte, prof.univ.dr. Mihai Iacobescu și-a închinat întreaga viață cunoașterii istoriei neamului românesc, cu accent pe istoria Bucovinei natale, și lui Dumnezeu, singurul for în fața căruia continuă și azi să dea seamă pentru faptele sale. Cu o carieră istorică de notorietate, cu una academică de invidiat, trecând meteoric prin cariera politică la care a renunțat deoarece nu-i stau în caracter compromisurile acesteia, Mihai Iacobescu este la 75 de ani cetățean al cetății. Modestia cu care își poartă meritele și abnegația cu care continuă să fie dascăl și istoric al Bucovinei produc emulație și respect.

Pentru toate aceste calități și pentru prea multe altele, ce nu încap în spațiul destinat rubricii, redacția SUCEAVAL!VE are onoarea să îi acorde prof.univ.dr. Mihai Iacobescu titlul de CUCONUL VOSTRU, al sucevenilor.

2 Responses

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.