Omul de presă Mihai Morar a primit de Crăciun două distincţii din partea Episcopiei Maramureşului şi Sătmarului: Ordinul „Crucea Justinian Arhiepiscopul” şi Medalia Omagială „Justinian Arhiepiscopul”.

Distincţiile i-au fost acordate, după slujba oficiată în catedrala din Baia Mare, de Episcopul Iustin al Maramureşului şi Sătamarului pentru promovarea satului românesc şi a valorilor Ortodoxiei prin intermediul activităţii mass media.

Jurnalistul a mulţumit pentru distincţii şi a vorbit despre însemnătatea sărbătorii Naşterii Domnului.

„Nu-ţi trebuie mai mult, nu-ţi trebuie petale, nu-ţi trebuie jocuri de lumini. Asta defineşte Crăciunul: covrigi, nişte mere şi un brad în jurul căruia să fie adunată familia, să fie adunaţi cei dragi”.

„Crăciunul este despre iubire, pentru că Hristos este iubire. Iubirea este orizontală, iubirea de aproape, iubirea de copii, iubirea de părinţi. Iubirea este şi pe verticală: iubirea divină”.

Mihai Morar a spus că nu se aştepta să primească distincţiile din partea eparhiei.

„Nu am avut asemenea emoții niciodată în viața mea, am rămas și fără voce, și fără cuvinte. Ajuns în fața Preasfințitului, i-am putut doar mulțumi și spune: “Eu am venit doar la slujbă, ca orice creștin…”

Mi-e greu încă să vorbesc despre asta. Și să îmi descriu trăirea. Sunt doar recunoscător. Nu pentru Crucea de la gât. E un moment, atât, care mi-a bucurat sufletul.

Sunt doar un creștin, dar nu bun. Sunt doar păcătos, dar nu rău.

Sunt recunoscător bunicilor și părinților pentru semnul crucii și pentru “Doamne ajută!”. Sunt recunoscător pământului meu, Maramureș, pentru Dor. Și sunt recunoscător că am fost crescut în Iubire. Iar biserica nu e despre “noi, preoții”, cum spunea Preasfințitul Iustin azi, biserica nu e despre creștini buni. Biserica e despre Hristos”, a scris Mihai Morar pe Facebook.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.