Primăria comunei Ciprian Porumbescu organizează joi, 14 octombrie, o serie de activități culturale, cu ocazia împlinirii a 168 de ani de la nașterea marelui compozitor Ciprian Porumbescu. Potrivit edilului Dumitru Nimițean, evenimentul se va desfășura în incinta Muzeului „Ciprian Porumbescu” din localitate, iar invitați de onoare vor fin scriitoarea Maria Sturdza Clopotaru, scriitorul Viorel Martin și caricaturistul Mihai Pânzar (PIM).

„Vom aduce un omagiu marelui compozitor și martir al neamului românesc Ciprian Porumbescu. Obișnuim să facem asta an de an pentru ca amintirea celui mai reprezentativ fiu al acestui sat să fie păstrată vie”, a declarat primarul comunei Ciprian Porumbescu, Dumitru Nimițean.

Edilul a adăugat că în cadrul evenimentului vor fi acordate și două titluri de Cetățean de Onoare, în semn de prețuire pentru promovarea comunei și a creației marelui compozitor. Aceste titluri vor fi acordate scriitoarei Maria Sturdza Clopotaru și maestrului Mihai Pânzaru (PIM).

„Aceste titluri de Cetățean de Onoare le acordăm în semn de înaltă prețuire pentru promovarea limbii, culturii și spiritualității românești, pentru iubirea de Porumbescu și efortul permanent de promovare a creației porumbesciene în spațiul românesc și de peste hotare, pentru întreaga contribuție la îmbogățirea patrimoniului nostru literar și cultural cu opere valoroase și pentru dragostea statornică arătată comunei cu plaiurile sale minunate”, a precizat edilul comunei Ciprian Porumbescu.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.