Mihai Tudose ar putea fi numit președintele Consiliului Concurenței, după demisia din fruntea Guvernului.
Acesta l-ar putea înlocui pe Bogdan Chirițoiu la conducerea Consiliului Concurenței, înainte de expirarea mandatului actualului președinte  al instituției, anunță România TV.

Mihai Tudose a putea încasa un salariu de circa 11.000 de euro, așa cum anunță sursa citată. Totuși, se ridică o problemă în acest caz. Conducerea și membrii Consiliului Concurenței sunt numiți de președintele României.
Președintele Klaus Iohannis a semnat, în martie, 2015, decretul pentru numirea lui Bogdan Chiritoiu în funcția de președinte al Consiliului Concurentei pentru încă un mandat de 5 ani. Bogdan Chiritoiu conduce Consiliul Concurenței din mai 2009, mandatul său expirând  în 2014, el funcționând ca interimar până în 2015.
Consiliul Concurentei este format din șapte membri: un președinte (a cărui funcție este asimilată celei de ministru), doi vicepreședinți (a căror funcție este asimilata celei de secretar de stat) și patru consilieri de concurență (a căror funcție este asimilată celei de subsecretar de stat).

Despre autor

Postari asemanatoare

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.