Mihăiță Negură, primarul municipiului Câmpulung Moldovenesc, a declarat că ambele cinematografe care se află în municipiu, Moldova și Luceafărul aparțin de Regia Autonomă a Distribuției și Exploatării filmelor „RomâniaFilm” (RADEF România Film).

„Noi am făcut mai multe demersuri la Regie, însă nu am primit niciun răspuns până acum. Am fost săptămâna trecută la directorul general al RADEF și mi-a spus că în prezent ei se află în câteva proceduri juridice cu peste 600 de cinematografe din România. Momentan, acesta așteaptă de la Curtea Constituțională o decizie cu privire la felul în care se va decide soarta cinematografelor, dacă vor fi date în administrare sau în proprietate”, a declarat Mihăiță Negură.

Edilul câmpulungenilor a subliniat că după ce RADEF va primi răspuns din partea Curții Constituționale, va vedea dacă vor fi predate Primăriei sau dacă va fi nevoie să le cumpere de la ei.

În ceea ce privește Casa de Cultură din Câmpulung, Mihăiță Negură a declarat că această clădire se află în proprietatea sindicatelor și face parte din Asociația Generală a Caselor de Cultură din România. În județul Suceava, doar două Case de Cultură se află în proprietatea sindicatelor: Casa de Cultura a Sindicatelor Suceava și Casa de Cultură din Câmpulung, iar în România sunt 52 de case de cultură care se află în aceeași situație.

„În primăvara lui 2017 există posibilitatea ca Guvernul României să promoveze o Hotărâre de Guvern prin care Casele de Cultură să treacă în administrarea unităților administrativ teritoriale, însă deocamdată nu există nimic concret. De asemenea, vom face și o adresă la Guvernul Românei”, a precizat Negură.

Edilul câmpulungenilor a mai adăugat că din cauza taxelor foarte mari percepute de cei de la Casa de Cultură, acesta nu a avut nicio colaborare cu ei.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.