Ministrul Apărării Naționale, Mihnea Motoc, participă la reuniunea miniștrilor Apărării din statele NATO, care se desfășoară la sediul alianței din Bruxelles, informează MApN.

Ministrul Apărării Naționale, Mihnea Motoc sursa stirileprotv.ro

Reuniunea a început ieri, ține două zile și are loc cu trei săptămâni înainte de Summitul NATO de la Varșovia. Obiectivul principal îl reprezintă pregătirea deciziilor ce urmează să fie adoptate de șefii de stat și de guvern.

Miniștrii Apărării vor discuta și agrea modalitățile de consolidare a posturii aliate de descurajare și apărare, cu reliefarea măsurilor specifice prezenței aliate înaintate pentru întregul flanc estic al NATO, implementării Planului de acțiune pentru creșterea capacității operaționale a NATO (RAP), precum și apărării cibernetice, asigurării resurselor bugetare necesare apărării și dezvoltării capabilităților de apărare”, precizează un comunicat al MApN.

În cadrul reuniunii, împreună cu reprezentanții UE, vor fi abordate problematici de interes comun, precum îmbunătățirea cooperării NATO — UE și creșterea contribuției alianței la efortul comunității internaționale de proiectare a stabilității, cu accent pe dezvoltarea capabilităților partenerilor.

Miniștrii Apărării vor analiza progresele realizate de Ucraina în implementarea reformelor din domeniul securității și apărării și vor agrea Pachetul Cuprinzător de Asistență (CAP) pentru Ucraina, în vederea andosării acestuia de către șefii de stat și de guvern la Varșovia. Pe parcursul celor două zile, ministrul român al Apărării are programate o serie de întâlniri bilaterale cu omologii din Bulgaria, Italia, Marea Britanie, Polonia, Portugalia, Spania, Turcia și Ucraina, în care vor fi abordate teme specifice viitorului Summit și cooperarea în domeniul apărării”, mai precizează comunicatul citat.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.