Mii de credincioşi au fost prezenţi astăzi, 15 august, la Mănăstirea Putna, unde a avut loc hramul bisericii.
Ca în fiecare an, la 15 august, la Putna au foarte multe manifestări, mai ales că la această dată, mai precis la sărbătoarea Adormirea Maicii Domnului, Mănăstirea Putna îşi sărbătoreşte hramul. La fel ca şi în anii trecuţi, mii de pelerini s-au adunat în curtea lăcaşului de cult pentru a luat parte la slujba organizată de un numeros sobor de preoţi.


În această dimineaţă, începând cu ora 06.30, a avut loc slujba de sfinţire a Aghesmei mici şi Taina Sfântului Maslui în incinta mănăstirii de la Putna. La ora 07.00, s-a citit Acatistul Adormirii Maicii Domnului, în biserica voievodată, în faţa icoanei făcătoare de minuni a Maicii Domnului, după care, la ora 09.30, a fost slujită Sfânta Liturghie arhierească. În această seară, de la ora 18.00, va avea loc slujba privegherii în cinstea Sfinţilor Martiri Brâncoveni şi a ctitorilor sfinţi ai Mănăstirii Putna.

Trebuie precizat că la slujba religioasă au luat parte președintele PNL Suceava Gheorghe Flutur, împreună cu deputatul Ioan Balan, primarul municipiului Suceava, Ion Lungu și primarul comunei Putna, Gheorghe Coroamă.

De asemenea, la hramul Mănăstirii au luat parte și oficiali ai statului român, precum și membri PSD Suceava. Între aceștia s-au aflat primul ministru, Viorica Dăncilă, miniștrii Eugen Teodorovici, Mihai Fifor și Răzvan Cuc, dar și senatorul PSD Ioan Stan.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.