Pelerini din țară și din afara granițelor au luat parte la Sfânta Liturghie Solemnă Pontificală a hramului, cu venerarea icoanei Maicii Domnului, de la Sanctuarul Marian de la Cacica.

Ceremonia a fost oficiată de către PS Iosif Păuleţ, episcop de Iaşi, PS Petru Gherghel, episcop emerit, PS Aurel Percă, episcop auxiliar și Monseniorul Miguel Maury Buendía, nunţiul apostolic în România şi Republica Moldova.

La Sfânta Liturghie Solemnă Pontificală de la Sanctuarul Marian de la Cacica au luat parte președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, Petru Todosi, primarul comunei Cacica, deputatul minorității poloneze, Virginia Longher, președintele Uniunii Polonezilor din România, Ghervazen Longher și parlamentarii PSD de Suceava, Virginel Iordache și Alexandru Rădulescu.

Trebuie precizat că Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului reprezintă un moment de o însemnătate deosebită în viaţa întregii comunităţi catolice din Cacica şi nu numai, biserica romano-catolică din localitate constituind un important loc de pelerinaj atât pentru catolicii din ţară, cât şi pentru cei din străinătate.

 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.