Un tânăr din județul Suceava s-a urcat marți dimineață pe un stâlp de înaltă tensiune din Iași, de unde amenință că se aruncă. Pentru că acesta fuma, compania de electricitate a decis să întrerupă curentul în acea zonă.

Astfel, o bună parte dintre semafoarele din Iași nu au funcţionat marți dimineața, spitalul județean Sfântul Spiridon şi cel de Infecţioase au trecut pe generatoare de curent electric, iar mai multe şcoli și grădiniţe au rămas fără curent,

În această dimineață, în jurul orei 7.40, la solicitarea ISU Iași au fost deconectate două linii de înaltă tensiune pentru intervenția în siguranță a personalului ISU în vederea salvării unei persoane urcată pe un stâlp din zona pieței Alexandru cel Bun.
În urma incidentului, a fost afectată alimentarea cu energie electrică la circa 8000 de consumatori din municipiu, zonele Piața Unirii, Centrul civic, Sf. Andrei, Ștefan cel Mare, Cuza Vodă.
Am acționat cu prioritate pentru reluarea alimentării la instituțiile medicale afectate (spitalele Sf. Spiridon, Pneumologie, maternitățile Elena Doamna și Cuza Vodă), ce a fost realizată în intervale de trei pană la 30 minute”, se arată într-un comunicat de presă remis de compania Delgaz Grid.

La baza stâlpului a fost amplasată o pernă pneumatică, de către ISU Iași. După aproximativ 90 de minute, suceveanul a fost convins să coboare, fiind adus la nivelul solului cu ajutorul unei nacele. Bărbatul a fost internat la Spitalul Clinic de Psihiatrie Socola.

 

 

sursa foto: Evenimentul

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.