Câteva mii de oameni s-au adunat în centrul Sucevei, în fața Palatului Administrativ, dornici să asiste la parada organizată de Ziua Națională a României.
Printre oficialitățile care au luat parte la eveniment s-au numărat prefectul Mirela Adomnicăi, subprefectul Silvia Boliacu, președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, primarul Ion Lungu, viceprimarii Lucian Harșovschi și Marian Andronache, subsecretarul de stat Tiberius Brădățan, deputatul PNL Ioan Bălan, senatorii PSD Ioan Stan și Virginel Iordache, deputatul ALDE Alexandru Băișanu și senatorul ALDE Ilie Niță.


În discursul său, prefectul județului Suceava, Mirela Adomnicăi, a declarat că în această zi trebuie adus un omagiu se tuturor celor care și-au slujit cu cinste și demnitate țara, tuturor celor care au luptat și au căzut pe front pentru ca noi să vorbim astăzi românește, să avem patria noastră și să ne păstrăm valorile naționale.
Și președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a vorbit despre importanța Zilei Naționale a României, și că într-o astfel de zi trebuie să ne gândim și la românii de peste Prut, dar și la cei plecați la muncă în străinătate.
Cel mai important moment așteptat de public, în special de copiii prezenți într-un număr foarte mare, a fost parada militară.
Din Partea Ministerului Apărării Naționale – MAPN – a participat cu efective Batalionul 335 Artilerie „Alexandru cel Bun” Botoșani, iar Colegiul Militar “Ștefan cel Mare” Câmpulung a participat cu două plutoane la garda de onoare.
Din Partea Ministerului Apărării și Internelor, au participat cu efective Inspectoratul Pentru Situații de Urgență “Bucovina” al județului Suceava, Inspectoratul de Jandarmi Județean “Bogdan Vodă” Suceava, Școala Militară de Subofițeri Jandarmi „Petru Rareș” din Fălticeni. Cu tehnică specifică a participat ISU Suceava, Inspectoratul de Jandarmi Județean, Inspectoratul de Poliție Județean Suceava și Direcția Județeană de Informații Suceava.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.