Evenimentele organizate de Primăria Suceava de Ziua Bucovinei au reunit laolaltă, pe explanada Casei de Cultură a Sindicatelor, mii de oameni. Sucevenii au venit în centrul orașului pentru a se bucura de Târgul de Crăciun, dar și de concertele organizate și tradiționalul moment în care se aprind luminițele în bradul de Crăciun.

Și anul acesta, edilul Ion Lungu a venit împreună cu nepoții săi la aprinderea iluminatului ornamental. De asemenea, alături de acesta au fost și deputatul Ioan Balan și viceprimarul Lucian Harșovschi.

„Conform tradiției, iată că și în acest an pe data de 28 noiembrie, de Ziua Bucovinei, aprindem luiminile în bradul de Crăciun. Mă bucur că este o atmosferă de sărbătoare, o atmosferă așteptată de suceveni. Tot astăzi, am inaugurat și Târgul de Crăciun care va fi deschis până pe 15 ianuarie.  În această perioadă vor avea loc spectacole și concerte aici. Este săptămâna magică de Crăciun. De asemenea avem și Revelionul în aer liber și eu sper să aducem un strop de bucurie sucevenilor să simtă spiritul sărbătorilor. Dați-mi voie să spun un sincer «La mulți ani, Bucovina!» «La mulți ani, dragi bucovineni!”, a spus primarul municipiului Suceava, Ion Lungu.

De altfel, deputatul PNL de Suceava Ioan Balan a transmis un mesaj de la mulți ani pentru toți bucovinenii, indiferent de locul în care se află.

„Trăim o dublă bucurie. O bucurie pentru că e Ziua Bucovinei, prilej cu care transmit bucovinenilor oriunde s-ar afla ei «La mulți ani!», și o bucurie pentru cei mici, care sunt încântați de luminițele acestea de Crăciun care vestesc venirea moșului. E o sărăbătoare și pentru noi și pentru ei”, a spus deputatul Ioan Bălan.

După aprinderea luminițelor din bradul de Crăciun, pe scena amplasată în centrul Sucevei au urcat Andra Gogan, Alexandra Cuza și Ștefan Bănică Jr. Ziua Bucovinei s-a încheiat cu un frumos foc de artificii.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.