Zeci de mineri s-au blocat în subteran, în Mina de Uraniu de la Crucea, în semn de protest, iar ceilalți s-au alăturat manifestaţiei, la suprafaţă, în curtea unităţii.

Printre revendicările minerilor se numără neîntreruperea activității de producție și continuarea exploatării minereului uranifer, conform planului anual de exploatare, și implicit, a licenței de exploatare, valabilă în perioada 2015-2020, precum și elaborarea în regim de urgență, de către Ministerul Energiei, a actelor normative necesare, pentru valorificarea producției din stoc și a producției curente, pentru asigurarea lichidităților necesare funcționării în condiții normale a extragerii și prelucrării materiei prime, precum și respectarea prevederilor din contractul colectiv de muncă.

Totodată, minerii își doresc punerea în aplicarea a programului de restructurare, redresare  a activității CNU, eleborat de fostul director general, Gelu Mărăcineanu, și însușit de actualul ministru al energiei, dar și discutarea tuturor problemelor revendicate, pentru funcționarea companiei.

În regim de urgență, minerii cer ca sindicatele, împreună cu patronatele, să găsească o modalitate de legalizare a contractului colectiv de muncă, sau prelungirea contractului vechi.

Numirea unei comisii în subordinea primului ministru al României, care să decidă cine este vinovat pentru situația în care se află astăzi compania, este o altă revendicare cerută de mineri.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.