La sfârşitul săptămânii trecute iar a fost prilej de aghiazmă politică. Cu mic cu mare, feţe triste de politruci locali versaţi, au venit, la invitaţia primarului Lungu, să vadă noua sală de cinema de la fostul „Modern”. După ce au ascultat cântările soborului de preoţi, s-au pus ei, în frunte cu primarul, pe falsat cântece de campanie electorală. Mai puţin preşedintele Consiliului Judeţean, Ioan Cătălin Nechifor, care nu a avut voce. Era, probabil, răguşit. A fredonat prea mult, în curent şi vânt, pe la Aeroport. Aşa că la manifestarea de la sala de cinema a Primăriei a fost total tăcut. În schimb, tătuca Flutur a mers pe arii complete şi a uimit audienţa cu spusele sale.

„Centrul Cultural Bucovina este unul dintre copiii mei şi ai lui Ion Lungu. Ideea acestui centru a apărut atunci când ansamblul era la un pas de a rămâne în stradă, iar noi nu aveam un spaţiu unde să-l ducem. Avem o Casă de Cultură insalubră care a fost, şi din păcate, este încă la sindicate, care nu au fonduri să o modernizeze, încât imaginea Sucevei nu era aşa cum ar fi trebuit să fie. Astea erau condiţiile din 2008, când am început acest parteneriat. Îmi doresc ca acest Centru să fie locul de naştere a multor acte culturale la Suceava. Asta înseamnă o piatră de temelie pentru proiectul „Suceava Capitală Culturală Europeană” a declarat senatorul Gheorghe a lui Flutur. Mă întreb, oare câţi „copii” mai are cuplul Flutur & Lungu ? De câţi copii au ei grijă, câţi au fost abandonaţi pe stradă sau la centre de plasament şi mai ales pentru câţi plătesc pensie alimentară? Oricum, este clar că Flutur speră să mai facă şi alţi „copii” cu Lungu. Şi hai să nu uităm că între Flutur şi Lungu, au fost de-a lungul timpului, multe multe replici care nu se spun, în general, despre o persoană cu care faci copii. Şi să ne mai amintim că prin noiembrie 2014, uitând despre copiii făcuţi cu Flutur, Ion Lungu mergea la braţ cu Victor Ponta, duşmanul cel mai mare a lui Gheorghe Flutur. Şi secvenţa asta nu-i dintr-un film. E realitatea politică filmată chiar în 3D. Acum vedem cum MinION Lungu încearcă, din nou, să escaladeze iarEverestul politic şi are nevoie de sprijinul colegilor, de platou, din Jurassic-ul politic sucevean.

Din scenariul şi regia de la inaugurare a Centrului Cultural Bucovina nu au lipsit colegii de „platouri” din Jurassic-ul politic sucevean: prefectul judeţului Suceava, Constantin Harasim, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Ioan Cătălin Nechifor, subprefectul Atanasă Nistor, vicepreşedintele C.J., Ilie Niţă, senatorul Gheorghe Flutur, senatoarea Steliana Miron, senatoarea Sanda Maria Ardeleanu, deputatul Ioan Bălan, deputatul Constantin Galan, deputatul Ştefan Alexandru Băişanu, cei doi viceprimari ai municipiului Suceava, Ovidiu Doroftei şi Lucian Harşovschi, precum şi consilieri locali ai municipalităţii sucevene.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.