Deputatul PNL de Suceava Angelica Fădor a solicitat ministrului Comunicațiilor, Alexandru Petrescu, să explice de ce Poșta Română nu investește în întreținerea oficiilor poștale din județul Suceava, dar nici nu dorește să înstrăineze cele degradate, dând ca exemplu situația din Fundu Moldovei unde Primăria a cerut vânzarea sediului oficiului poștal aflat în stare avansată de degradare, dar Poșta Română a declinat oferta.

În răspuns, CN Poșta Română arată că deține în proprietate în județul Suceava un număr de 73 de imobile clădiri din care 12% sunt în stare avansată de degradare, menționând că imobilul din comuna Fundu Moldovei este într-o stare satisfăcătoare.

„Ca urmare a analizei asupra stării tehnice a imobilelor și a gradului de îndeplinire a cerințelor operaționale, Oficiile Județene de Poștă au propus spre valorificare prin vânzare imobilele care nu mai sunt exploatate, Procedura de vânzare a imobilelor fiind în curs de aprobare de către Consiliul de Administrație al CN Poșta Română SA.
Din punct de vedere financiar, lucrările de reparații curente/capitale precum și cele anterioare vânzării (evaluare, intabulare etc.) reprezintă un efort financiar pentru CN Poșta Română SA.
Luând în considerare cele de mai sus, vă transmitem că nu ne opunem vânzării imobilelor și vom analiza solicitarea de cumpărare a imobilului din comuna Fundu Moldovei imediat ce vom stabili cadrul legal de vânzare a imobilelor”, se arată în răspunsul primit.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.