Ministerul de Interne a angajat 825 de ofițeri de poliție, astfel încheind prima etapă a planului de măsuri luate pentru reducerea deficitului de personal.

„Concursurile au fost desfășurate în condiţii de maximă transparenţă, obiectivitate şi corectitudine, comisiile de concurs fiind constituite la nivelul inspectoratelor generale. Au fost elaborate tematici şi bibliografii unice pentru funcţii similare, iar subiectele au fost elaborate în condiţii de confidenţialitate şi transmise simultan prin reţele criptate. A fost asigurată monitorizarea şi supravegherea video a concursurilor, corectarea lucrărilor de concurs realizându-se pe loc, în faţa candidaţilor”, se arată într-un comunicat MAI.

Pentru cele o mie de posturi scoase la concurs s-au înscris peste 9.200 de candidați, iar un număr de 175 de locuri au rămas neocupate. Acestea vor fi scoase la concurs după ce se vor finaliza contestațiile, iar cei admiși vor fi încadrați pe post.

Ministerul de Interne are un deficit de 12.000 de posturi, în măsura în care guvernul a promis creșterea gradului de siguranță a cetățeanului. La acestea se adaugă și cele două scrutine electorale care vor avea loc, radicalizarea acțiunilor teroriste în spațiul european și creșterea fenomenului migrației ilegale.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.