Ministerul Economiei, Energiei și Mediului îi răspunde deputatului PNL de Suceava Ioan Balan la interpelarea privind schemele de ajutor pentru relansarea activității din turism și stimularea asocierilor intercomunitare.

Deputatul PNL preciza că epidemia de SARS-CoV2 a afectat majoritatea domeniilor sociale și economice, conducând la restrângeri totale sau parțiale de activitate, fără îndoială cel mai afectat domeniu fiind cel al turismului.
În răspunsul primit de deputatul sucevean se precizează că în Masterplanul investițiilor în turism sunt incluse mai multe proiecte care ar putea contribui la dezvoltarea turistică a județului Suceava.
Este vorba despre:
-Realizare Aqua Park, orașul Gura Humorului
-Realizare pârtie de schi artificială – schi pe timp de vară, sanie-tobogan și tubing, orașul Gura Humorului
-Amenajarea unui parc de timp „Adventure”, comuna Sucevița
-Amenajarea unei pârtii de schi, comuna Sucevița
-Construirea unui patinoar, comuna Sucevița
-Domeniu schiabil în Munții Călimani, comuna Șaru Dornei
-Dezvoltarea domeniului schiabil, municipiul Vatra Dornei
-Creșterea atractivității stațiunii turistice Vatra Dornei prin optimizarea și creșterea rețelei de producere a zăpezii artificiale, municipiul Vatra Dornei
-Creșterea calității serviciilor turistice în Bazinul Dornelor prin amenajarea posturilor de salvamont, municipiul Vatra Dornei.
În răspunsul Ministerul Economiei, Energiei și Mediului se precizează că, până în prezent, doar beneficiarul proiectului „Creșterea calității serviciilor turistice în Bazinul Dornelor prin amenajarea posturilor de salvamont, Vatra Dornei” a depus la sediul instituției studiul de fezabilitate aferent proiectului, iar acesta se află momentan în faza de evaluare.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.