Ministerul Educației a publicat ierarhia la nivel județean a absolvenților claselor a VIII-a. Elevii au nevoie de această ierarhie, pentru a vedea care sunt șansele de a ajunge la liceul și clasa pe care și-o doresc și pentru a completa cunoscând toate informațiile opțiunile în fișa de admitere la liceu.

Vezi aici Ierarhia la nivel județean/ a municipiului Bucureşti a mediilor de admitere la liceu

Inițial au existat probleme la înscrierea la liceu după ce până ieri, la ora 11:50 Ministerul Educației nu publicase la nivel național ierarhia mediilor în funcție de care părinții și elevii completează fișele de înscriere la liceu, conforma regulamentului de Admitere la Licei 2019.

Din cele 42 de inspectorate școlare județene, doar 10 publicaseră miercuri listele cu ierarhiile mediilor de admitere, așa cum prevede regulamentul de Admitere în Liceu 2019.

Admitere la liceu 2019. Când se face repartizarea computerizată

În perioada 3-7 iulie 2019 elevii și părinții completază opțiunile în fișele de înscriere, asistați de diriginții claselor a VIII-a. Tot în această perioadă sunt introduse în baza de date computerizată datele din fișele de înscriere. Într 4 și 8 iulie, părinții și candidații verifică fișele editate de calculator și corectează greșelile. 8 iulie este termenul limită pentru transmiterea bazei de date de la centrele de înscriere la centrele județene și la cel al municipiului București.

Pe 9 iulie, bazele de date vor fi transmise de la centrele de admitere județene la Centrul Național de Admitere, iar pe 10 iulie vor fi verificate și corectate bazele de date de către Comisia Națională de Admitere. Pe 10 și 11 iulie, vor fi corectate erorile și se va confirma încheierea modificărilor.

12 iulie este data la care se va face repartizarea computerizată în învățământul liceal de stat a absolvenilor clasei a VIII-a care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor. În aceeași zi vor fi comunicate rezultatele candidaților repartizați în învățământul liceal de stat și vor fi afișate listele cu locurile neocupate.

Între 15 și 18 iulie vor fi depuse dosarele de înscriere la școlile la care candidații au fost repartizați, iar pe 18 iulie vor fi transmise situațiile locurilor rămase libere. 19, 22 și 23 iulie vor fi zilele în care se vor rezolva situațiile speciale și se vor repartiza candidații care nu și-au depus dosarele în termen.

Admitere la liceu 2019. A doua etapă de înscriere

Cea de-a doua etapă de admitere la învățământul liceal de stat va începe de data de 23 iulie și se va încheia 1 august, zi în care vor fi transmise către Centrul Național de Admitere rezultatele repartizării prin confirmarea încheierii operațiunilor specifice în aplicația informatică centralizată.

Absolvenții de clasa a VIII-a care susțin probe de aptitudini sau se înscriu la învățământul special ori pe locurile rezervate romilor nu mai participă la repartizarea computerizată. În cazul lor, admiterea la liceu se va face mai devreme, iar cei care nu vor fi declarați admiși vor participa ulterior la repartizarea computerizată.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.