Ministerul Energiei s-a constituit parte civilă în dosarul Rompetrol pentru a recupera un eventual prejudiciu pe care instanţa l-ar putea evidenţia la finalul anchetei, a declarat ieri ministrul de resort, Victor Grigorescu.
„Ministerul, pentru moment, nu cere nimic

Victor Grigorescu, ministrul Energiei sursa gorjexclusiv.ro

Suntem la începutul unei investigaţii care vizează un potenţial prejudiciu de amploare într-un caz complex. Este firesc, este prudent şi este în sensul apărării intereselor statului ca ministerul, alături de alte instituţii, să-şi rezerve dreptul ca, dacă la sfârşitul acestei investigaţii va exista un prejudiciu şi această investigaţie va arăta că noi am fost prejudiciaţi sau am suferit cumva, să putem să ne recuperăm aceste prejudicii. Ceea ce facem este doar ce se cade din punct de vedere prudenţial şi anume ne rezervăm dreptul de constituire ca parte civilă la începutul unui exerciţiu de investigare ca, dacă există cumva ceva de recuperat, şi noi să o putem face”, a explicat ministrul.
Marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, Grigorescu a precizat referitor la situaţia actuală de la Rompetrol că aceasta nu e un caz singular, menţionând, totodată, că „vom mai vedea situaţii similare şi nu neapărat în energie”.

La începutul săptămânii, procurorii au pus sechestru pe bunurile mobile şi imobile ale KazMunayGas International NV, SC Oilfield Exploration Business Solutions SA şi SC Rompetrol Rafinare SA, în vederea recuperării sumelor de 1.724.168.825 lei, 290.786.616 dolari şi 34.941.924 de euro.

Potrivit DIICOT, 14 suspecţi au fost puşi sub acuzare pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, abuz în serviciu, înşelăciune, delapidare, evaziune fiscală, spălare de bani, manipularea pieţei de capital prin tranzacţii sau ordine de tranzacţionare.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.