Ministerul Finanțelor pregătește o amnistie fiscală pentru românii care au datorii la stat și urmează să dea o ordonanță de urgență în acest sens.

Finanțele pregătesc o ordonanță de urgență prin care vor fi șterse sume mici care sunt datorate statului și care s-au acumulat de către contribuabili în perioada 2015-2018.

Ordonanța ar urma să fie dată de Guvern după Paști. O astfel de măsură a mai fost luată și în urmă cu patru ani.

Amnistia ar putea să se aplice celor care au datorii la asigurările de sănătate în sumă mai mare decât veniturile pe care le-au realizat, relatează ProTV care citează surse din ministerul de resort.

Eugen Teodorovici anunța aminstie fiscală și pentru firme și companii, atât de stat cât și unele private.

“Restructurarea aceasta financiară este o măsură pe care o avem la nivel de Guvern în atenţie. Eu îmi doresc foarte mult ca luna mai să fie luna în care să venim, ca echipă guvernamentală, cu un pachet de măsuri pentru mediul privat, pachet care să cuprindă, printre altele, şi această măsură de restructurare financiară”, spunea Eugen Teodorovici în umrmă cu două săptămâni.

“Pe noi ne interesează să dăm o şansă în principal marilor companii publice, pentru că acestea, în anii care urmează, nu mai pot fi susţinute de către stat aşa, pe diverse căi. Comisia Europeană, ştiţi foarte bine, spune foarte clar: domnule, este ajutor de stat ilegal, trebuie să recuperezi. Şi atunci, peste un an, doi, trei, cinci sau aşa mai departe, este acest risc ca aceste companii să poată fi închise. Şi atunci, dacă suntem un Guvern responsabil, cum spun eu că suntem şi marea parte a românilor spune acest lucru, trebuie să acţionăm în acest fel”, a afirmat ministrul.

 

 

Sursa: www.dcbusiness.ro

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.