Ministerul Finanţelor Publice, prin secretarul de stat Attila Gyorgy, i-a răspuns deputatului PNL de Suceava Ioan Balan  la interpelarea care a avut ca obiect „Precizări privind rectificarea bugetară din luna august 2017”.

În ceea ce priveşte rectificarea bugetară pe anul 2017, Ministerul Finanțelor Publice precizează că, în conformitate cu prevederile art. 23 din Legea responsabilităţii fiscal-bugetare, nr. 69/2010, republicată, orice rectificare a bugetului de stat, bugetului asigurărilor sociale de stat şi a bugetelor fondurilor speciale, precum şi utilizarea sumelor reţinute în conformitate cu prevederile art.21 alin.(5) din Legea nr. 500/2002 privind finanţele publice, cu modificările şi completările ulterioare, trebuie să aibă în vedere concluziile raportului semestrial privind situaţia economică şi bugetară publicat, precum şi opinia Consiliului fiscal cu privire la acesta.
Ca urmare, în prezent, nu se pot face afirmaţii certe cu privire la modul cum va fi rectificat bugetul pe anul 2017 şi nici dacă vor fi diminuări sau creşteri ale unor capitole de cheltuieli bugetare aprobate iniţial. În ceea ce priveşte problematica acreditării autorităţilor de management pentru fondurile europene nerambursabile, considerăm că Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice şi Fondurilor Europene este în măsură să se pronunţe”, transmite secretarul de stat Attila Gyorgy.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.