Ministerul Sanatatii a propus o noua lege conform careia parintii vor beneficia de timp liber pentru a le face un control medical copiilor. Parintii si reprezentantii legali ai copiilor vor beneficia de una sau doua zile libere pe an pentru a se ocupa de sanatatea copiilor, insa fara obligatia angajatorului de a plati drepturile salariale, conform unui proiect pus in dezbaterea publica pe site-ul Ministerului Sanatatii.

“Conform dispozitiilor actului normativ se acorda de catre angajatorii publici si privati o zi lucratoare libera pe an, parintilor sau reprezentantilor legali ai copiilor, pentru ingrijirea sanatatii copiilor. Sunt luati in considerare copiii minori, cu varste cuprinse intre 0 si 18 ani, aflati in ingrijirea si intretinerea parintilor sau a reprezentantilor legali.
Persoanele prevazute de actul normativ vor beneficia de una sau doua zile lucratoare libere pe an, in functie de numarul de copii, fara obligatia angajatorului de a plati drepturile salariale aferente. Prin acordarea acestei zile lucratoare libere, se asigura posibilitatea parintilor sau reprezentantilor legali ai copiilor, de a verifica anual starea de sanatate a copiilor minori” prevede legea fundamentala a proiectului.
Pentru familiile sau persoanele cu unul sau doi copii se va acorda tot o zi lucratoare libera pe an, in cazul familiilor cu trei sau mai multi copii acestia vor beneficia de doua zile lucratoare libere pe an, angajatorul va stabili daca acestea vor fi consecutiv sau separat.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.