Ministerul Turismului a postat sâmbătă, 16 mai, un mesaj pe pagina oficială în care se transmitea că gândurile echipei de la acest minister se îndreaptă către „ Bucovina De Poveste,  locul în care natura, divinitatea şi oamenii şi-au dat mâna!”

„ În acest ținut ascuns în munți, pare că divinitatea a pictat peisajele şi apoi i-a ajutat pe oameni să picteze bisericile. Bucovina este celebră pentru albastrul pur de Voroneţ, faimoasa mânăstire căreia i se mai spune şi „Capela Sixtină” a Orientului, dar şi pentru celelalte lăcașuri de cult ce o împodobesc. Farmecul acestei zone este redat și de obcinile sale, şiruri paralele de culmi acoperite cu păduri de fag, brad sau molid, cât și de oamenii pentru care respectarea tradiţiilor este normalitatea, iar nu excepţia.

Gândurile noastre bune merg către Bucovina de Poveste! Reamintim, pe această cale, că a fost ridicată măsura de carantinare în municipiul Suceava și în zona limitrofă formată din cele opt comune: Adâncata, Salcea, Ipotești, Bosanci, Moara, Șcheia, Pătrăuți și Mitocu Dragomirnei, în conformitate cu Ordonanța Militară nr. 12 din 13.05.2020.

Aveți grijă de dumneavoastră și de cei dragi”, au transmis reprezentanții Ministerului Turismului.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.