Asociația Crescătorilor de Bovine pentru Carne din România (A.C.B.C.R.), în parteneriat cu Primăria și Consiliul Local Pojorâta, AVASTAR Pașcani și I.T.L. Agrocomplex Lechința, organizează joi și vineri, 15 și 16 septembrie 2022, în comuna suceveană Pojorâta, la Centrul Cultural „Pietrele Doamnei”, Conferința A.C.B.C.R. 10 „A fi sau a nu fi”- Prezent și perspective pentru creșterea vacilor în România.

La eveniment sunt invitați fermierii membri ai A.C.B.C.R., crescători de vaci de carne și lapte, precum și factorii de decizie din domeniul agroalimentar, respectiv Guvernul României, parlamentari și europarlamentari, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Academia de Științe Agricole și Silvice, Institutul Național de Cercetare – Dezvoltare pentru Biologie și Nutriție Animală, Agenția Națională pentru Zootehnie, Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură, colaboratori externi (Herd Book Charolais și Herd Book Limousin/Franța, Asociația Crescătorilor de Charolaise Ungaria), parteneri de la Asociațiile de profil și parteneri media.

Trebuie precizat că sunt așteptați la eveniment miniștrii Petre Daea și Barna Tanczos, directorul general al APIA, Adrian Pintea, precum și președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur.

Potrivit organizatorilor, vor fi prezentate Programele de Ameliorare ale raselor Charolaise și Limousine, Programul informatic de gestiune a Exploației și Registrului Genealogic, sinteza celor 10 ani de funcționare a A.C.B.C.R. și proiectele viitoare, concomitent cu expoziție de animale și utilaje precum și degustarea produselor din carne provenită de la fermele cu lanț integrat ale membrilor A.C.B.C.R.

„Și pentru că o friptură bună se asortează cu o ambianță sonoră pe măsură, «garnitura muzicală» a evenimentului va fi asigurată de artiști de renume, respectiv Radu Ciordaș, maestrul Nicolae Gribincea și Ansamblul «Plăieșii» de la Chișinău, dar și de ansamblurile de dansuri: «Plaiurile Pojorâtei» și «Străjerii Bucovinei»”, au transmis organizatorii.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.