Ministrul Culturii, liberalul sucevean Bogdan Gheorghiu, a reacționat după ce deputatul Ștefan Alexandru Băișanu a declarat la un post național de televiziune că se așteaptă ca, în cel mai scurt timp, sucevenii să iasă pe stradă pentru a sparge vitrinele și a vandaliza magazinele.

Am văzut pe un post național de televiziune cum un român din Cluj-Napoca pe numele său Rares Bogdan, a ținut o pledoarie despre cum trebuie să respectăm bucovinenii și să le respectam munca de până acum, fără a lăsa ca un moment tragic să terfelească tot ce s-a construit prin multă muncă și dăruire de-a lungul anilor.
Cu stupoare, am văzut pe un alt post național de televiziune, un alt român care se pretinde “bucovinean”, pe numele său Stefan Alexandru Baisanu, cum declara clar și răspicat, că se așteaptă ca în cel mai scurt timp, sucevenii să iasă pe stradă pentru a sparge vitrinele și a vandaliza magazinele.
Iată cum unul care se pretinde a fi sucevean de-al nostru i-a numit hoți și vandali pe suceveni, arătându-se convins că alte așteptări nu are de la locuitorii Sucevei”, a transmis ministrul Bogdan Gheorghiu.

Convingerea acestuia este că sucevenii, care sunt oameni cinstiți, răbdători dar și răzbătători, nu vor sparge nici o vitrină și nu vor fura din niciun magazin.
Ca sucevean, Bogdan Gheorghiu a transmis că se dezice public de declarațiile iresponsabile ale lui Ștefan Alexandru Băișanu și a condamnat ferm incitarea la violență pe care acesta o face prin declarații, care nu au alt scop decât cel de a-i aduce lui capital politic.

Domnule deputat, reprezentant al Sucevei în Parlamentul României, încetați propagarea fricii în rândul locuitorilor orașului, nu sunteți în campanie electorală”, a mai transmis ministrul Bogdan Gheorghiu.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.