Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat, în cadrul unei emisiuni TV, că începând cu data de 14 septembrie vor fi organizate concursurile de ocupare a funcțiilor de directori și directori adjuncți din unitățile școlare. Astfel, din semestrul al doilea al anului școlar 2021/2022 unitățile de învățământ vor avea conduceri solide.

„Ajung în poziții cheie oameni fără școală, oameni neasumați și oameni numiți politic. Această situație va înceta odată cu declanșarea concursurilor din 14 septembrie, continuate cu un examen scris în data de 15 octombrie și cu numiri în jurul datei de 20 decembrie – cu începere din semestrul al doilea, în data de 10 ianuarie. Vreme de un semestru, organizăm, pentru prima oară, un concurs în care implicăm și mediul socio-economic dinafara sistemului de educație. Implicăm două cadre didactice titulare din școală, alese prin vot secret, un reprezentant al IȘJ și unul al Primăriei. La interviu se vor prezenta doar acei profesori care reușesc să ia minim nota 7 la proba scrisă, pentru care garantez și relevanța și securitatea subiectelor. Acesta va fi, în termeni neacademici, un examen «pe bune», strict pe criterii de competență!”, a declarat ministrul Sorin Cîmpeanu.

De altfel, ministrul Educației a adăugat că acest concurs de ocupare a posturilor de directori și directori adjuncți din unitățile școlare va fi urmat de unul pentru ocuparea funcțiilor de inspectori generali și inspectori generali adjuncți din vârful Inspectoratelor Școlare Județene.

Potrivit lui Sorin Cîmpeanu, în fiecare școală trebuie să fie manageri profesioniști fără dependență politică și cu un mandat suficient de stabil astfel încât să poată dezvolta planuri în interesul unităților școlare.

One Response

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.