Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, a transmis mesajul premierului României Ludovic Orban și al Guvernului României. Acesta a participat la ședința solemnă organizată de Consiliul Județean în sala „Ștefan cel Mare” cu ocazia Zilei Bucovinei. Acesta a precizat că se simte onorat să ia parte la acest eveniment organizat în cinstea celor de Acasă.

„Mihai Eminescu îi spunea dulce Bucovină, alții o numesc Tărâm de poveste, Colț de rai sau Țara Oamenilor fagi. Astăzi sărbătorim 101 ani de când Bucovina a redevenit parte integrantă a teritoriului românesc, de care ocupația străină o separase timp de aproape un secol și jumătate.

Diversitatea culturală, autenticitatea tradițiilor păstrate de generații, bisericile pictate ale Bucovinei – monumente de patrimoniu mondial -, locuri de pelerinaj care atrag turiști și credincioși în fiecare an, spiritul încă viu al istoriei sunt adevărate comori de suflet pentru toți românii. Să le respectăm și să le păstrăm așa cum le-am primit în dar de la străbunii noștri!

Într-o lume a globalizării, modul în care bucovinenii au păstrat vii spiritul și identitatea românească reprezintă o cale de urmat și un fundament solid pentru păstrarea valorilor naționale.

La mulți ani, dulce Bucovină!

La mulți ani, dragi bucovineni!”, a transmis Ludovic Orban, prim-ministrul României.

3 Responses

  1. Moș_Kute

    „Țara Oamenilor fagi”?!?? Poate a oamenilor cu capete de fag…Sau poate asa se zice pre limba maternă a lui Lajos Orban…

    Răspunde

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.