Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, a avut o întâlnire cu arhidiaconul Vasile Demciuc, personalitate cunoscută la nivel local, în Suceava, dar și național, prin implicarea sa în viața Bisericii, cea culturală, dar și academică.

Potrivit ministrului Gheorghiu, discuțiile au avut ca subiect central un parteneriat pentru sprijinirea demersurilor privind protejarea patrimoniului bisericilor din județul Suceava.

„Atunci când vorbim despre patrimoniul bisericilor, vorbim despre o cultură dezvoltată în jurul acestora, de principii morale și corecte. De altfel, fiecare segment al patrimoniului cultural din România reprezintă un ambasador al trecutului, dar și al prezentului și ne deschide porțile către turismul intern și internațional.

Acesta poate fi un factor de dezvoltare în zonă, mai ales că Biserica și arta religioasă din regiunea de N-E a României reprezintă adevărate repere culturale care atrag vizitatori din întreaga lume.

Clădirile de patrimoniu nu înseamnă doar cultură, ci adevărare valori ce necesită respect, implicare și acțiuni de conservare, prin care ne arătăm respectul față de istorie și credință”, a transmis Bogdan Gheorghiu.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.