Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, a explicat, cu privire la numirea Irinei Rimes ca ambasador al Zilei Brâncuși, că nu trebuie consumată cultura doar de elite.

„Dacă fiecare eveniment cultural s-ar promova doar în zona academică, pe canale nișate, s-ar adânci prăpastia între generații. Cultura nu trebuie să se adreseze doar unor nișe și nu trebuie consumată doar de elite. Am implicat în această promovare a zilei Brâncuși reprezentanți din medii diferite. Un exemplu este prezența la conferința de presă a scriitorului și criticului literar Alex Ștefănescu. Ceea ce ne-am propus s-a realizat. Toată lumea vorbește despre evenimentul Brancuși. Vrem ca tinerii să devină interesați și atrași de cultură. Vrem ca tinerii să devină consumatori de produse culturale. Vrem să colaboram cu modelele tinerilor care se bucură de încrederea și simpatia lor”,  a declarat Bogdan Gheorghiu, ministrul Culturii.

One Response

 1. Margueritte_Kliupa

  Întrebare retorică:cât de bou poți să fii ca să formulezi o asemenea cugetare? Sau,dacă ești ministru al culturii într-n guvern de bolovani și nărozi,ai dispensă de inteligență,ca să poți emite panseuri de gâgă și să crezi că pluralul de la „abuz” este „abuze”?
  Madam Dăncilă era,prin comparație,un Liiceanu corcit cu Pleșu&Mădălin Voicu, față de bălanul de la Cultură…
  Aveți ce v-ați dorit – un ministru al culturii tolomac dar putred de bogat,patron de TV care a excelat la puparea în kur a PDL și a simbolului său bukowinean, Flutur,care crede că :
  „…fiecare eveniment cultural s-ar promova doar în zona academică, pe canale nișate, s-ar adânci prăpastia între generații.”
  …deci că Brâncuși va fi cunoscut de generația „like” doar dacă va fi promovat de quasianalfabeți sau de panarame care beneficiază de un număr confortabil de „like”-uri,cât mai multe,de către basarabeni hămesiți care cunosc aproximativ limba română,cam cât domnul ministru,prins la înghesuială…
  Discursul pe care il reproduceți ar putea fi, foarte bine,desprins din concepția despre lume și viață ale unora ca:Teohari Georgescu,Romulus Zăroni (cu care domnul Gheorghiu cam aduce….),Ana Pauker,Lina Ciobanu,Emil Bodnaraș…
  Petre Daea,un bun ministru al agriculturii,ar fi fost,cert ,un și mai bun ministru al culturii în actualul guvern…
  Ieșit din fictivele universități of Adolph Drimmer,domnul ministru ar trebui să se concentreze puțin,să încrețească fruntea ca domnul Flutur și să cugete:cum e mai bine,să cobori standardele zdrobind sau pesiflând elitele sau să le urci pe cele ale celor cu capul mic,având și creierul în baleiaj lejer în cutia craniană,ca limba la clopot?
  Uneori e bine să știm ce a zis un clasic al literaturii universale,un elitist,de fapt,un oarecare A.P.Cehov:
  http://prntscr.com/r2nxnh
  Nu-i așa,domnu’ ministru,că acest text,de nișă,vă sugerează o atmosferă cunoscută,de pe la „Orizont”,din Burdujeni,când erați în relații, oarecum deficitare, cu cultura?

  Răspunde

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.