Ministrul de Interne, Marcel Vela, a spus, duminică, că biroul care a fost al lui Nicolae Ceaușescu și unde își desfășoară și el activitatea va fi sfințit de un preot, precizând că simte în acel spațiu „foarte multă energie negativă”.

Întrebat despre ce simte știind că biroul în care își desfășoară activitatea a aparținut dictatorului comunist, Vela a răspuns: „Este un sentiment foarte complex și complicat în același timp”.

„Am vorbit cu preasfințitul Lucian al episcopiei Caransebeșului, l-am invitat imediat după Bobotează, să vină să sfințim această zonă și inclusiv biroul lui Ceaușescu, pentru că eu, ca ministru, și nu știu ce au simțit ceilalți miniștri, simt foarte multă energie negativă. Cred că e un pas de normalitate să facem un stop-cadru și să reluăm tot ce ține de un management performant și de o administrație democratică, să ne rupem un pic de ce a fost rău și urât în istoria României”, a spus Vela.

Declarațiile ministrului au fost făcute în contextul în care, duminică, a avut loc ziua porților deschise la MAI, iar oamenii au putut vedea sediul fostei Securități, biroul de unde conducea Nicolae Ceaușescu, dar și balconul unde acesta din urmă a ținut ultimul discurs.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.